DOLAR 45,4098 0.24%
EURO 53,5661 0.56%
ALTIN 6.874,790,87
BITCOIN 36448150.78776%
Mersin
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bolu Belediyesi’nde ‘İrtikap’ Soruşturması Genişliyor: 3 Yeni Gözaltı Kararı
26 okunma

Bolu Belediyesi’nde ‘İrtikap’ Soruşturması Genişliyor: 3 Yeni Gözaltı Kararı

ABONE OL
4 Nisan 2026 10:12
Bolu Belediyesi’nde ‘İrtikap’ Soruşturması Genişliyor: 3 Yeni Gözaltı Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘irtikap’ soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı alındı. Bu kapsamda Bolu Belediyesi’nde de jandarma ekipleri tarafından arama yapılıyor.

Hatırlanacağı üzere, 28 Şubat tarihinde Bolu Belediyesi’ne yönelik ‘irtikap’ operasyonu düzenlenmişti. Operasyonda, Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali Hizmetler Müdürü N.A, BolSev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A.S, belediye meclisi üyeleri H.E.S, B.Ö. ve C.G, eski Zabıta Müdürü H.Y, eski İnsan Kaynakları Müdürü ve mevcut İtfaiye Müdürü M.A, eski Yazı İşleri Müdürü T.A, eski belediye meclisi üyesi ve Bolu Bel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı E.T, İmar Müdürü S.P. ile imar müdürlüğü personeli Y.B. gözaltına alınmıştı. Bu isimlerden Tanju Özcan ve Süleyman Can tutuklanırken, diğer 11 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan’ın durumu ise kamuoyunda yakından takip ediliyor.

Soruşturmanın kapsamı ve yeni gözaltı kararları, Bolu Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve tüm delillerin değerlendirildiğini belirtiyor. Gözaltına alınan kişilerin kimlikleri ve soruşturmaya dahil edilme nedenleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında yapılan aramalar ve elde edilen bulgular da merak konusu. Jandarma ekiplerinin belediyedeki çalışmaları ve toplanan deliller, soruşturmanın seyrini etkileyebilir. Kamuoyu, soruşturmanın sonuçlarını ve belediyedeki gelişmelerin nasıl sonuçlanacağını yakından takip ediyor.

Trafik Kazası: Ek olarak, TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Kazaya, aralarında LPG tankeri ve tırların da bulunduğu 4 araç karıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r