CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya’da düzenlenen 103’üncü ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İç ve dış politikaya dair mesajlar veren Özel, Kütahya’nın geleceğine dair umutlu konuştu. Habertürk’ün haberine göre Özel, konuşmasında özetle şunları ifade etti:
“Bu şehir hiç teslim olmadı, hiç utandırmadı ve seçtiğini bırakmadı, zafere ulaştı.” diyen Özel, Kütahya’nın direniş ruhuna vurgu yaptı. Kütahya’nın yerel yönetimlerdeki başarısına dikkat çeken Özel, “Kütahya’yı bir parti, bir partinin genel başkanı kazanmadı. Kütahya’yı buradaki demokratlar, Kütahya ittifakı kazandı.” ifadelerini kullandı. Özellikle Eyüp Kahveci’nin belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarına değinen Özel, Kütahya Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine sağladığı 56 milyon TL’lik destek ve YKS’ye giren öğrencilere yönelik hizmetlerini takdir etti.
Özel, Kütahya’nın ekonomik ve sosyal sorunlarına da değindi. Kentin nüfusunun son 23 yılda 90 bin azalarak 570 bine gerilemesine dikkat çeken Özel, “Kütahya bırakın büyük şehir olmayı küçülmüş ve gerilemiş.” dedi. Özelleştirilen şeker, azot ve gübre fabrikalarına da değinen Özel, Demirel’in azot fabrikası üzerine yaptığı açıklamaları hatırlatarak, bu fabrikaların satışının Kütahya’ya zarar verdiğini belirtti. 2011’de verilen hızlı tren sözünün tutulmamasına da tepki gösteren Özel, “15 yıl geçti, hızlı tren Kütahya’yı pas geçti.” şeklinde konuştu. Kütahya’nın halkçı belediyecilikten uzak kaldığını ve iktidarın kentin sorunlarına çözüm bulmadığını savunan Özel, Kütahya’nın turizm ve gastronomi alanında Eskişehir gibi gelişmesini hedeflediklerini ifade etti.
Mitingde, Fatih’te 18. yüzyıldan kalma su kuyusunda yapılan kaçak kazı operasyonuna da değinildi. Polis baskınıyla suçüstü yakalanan 3 şüphelinin durumu hakkında bilgi verildi.
Özgür Özel’in Kütahya mitingindeki konuşması, yerel yönetimlerin başarısına, kentin sorunlarına ve geleceğine dair önemli mesajlar içeriyordu. Özel, Kütahya’nın geleceği için umutlu olduğunu ve kent halkıyla birlikte mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5028 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3573 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3428 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3425 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3423 kez okundu