Hakkari ile Şırnak arasındaki kara yolu, çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Özellikle Sarakutra-Serbesta bölgesinde etkili olan çığ felaketi, kara yolunu tamamen trafiğe kapatırken, ulaşımın yeniden sağlanması için Karayolları ekipleri bölgede yoğun bir çalışma başlattı.
DHA’nın haberine göre, çığ düşmesi sonucu kapanan yolun açılması için Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri derhal harekete geçti. Bölgeye sevk edilen ekipler, iş makineleri yardımıyla çığ temizleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerin öncelikli hedefi, yolu en kısa sürede trafiğe açarak ulaşımın kesintisiz devam etmesini sağlamak. Hava koşullarının da çalışmalar üzerinde etkili olabileceği belirtilirken, ekiplerin titizlikle ve güvenli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Çığ düşmesi, özellikle kış aylarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça karşılaşılan bir doğa olayı. Bu tür olaylar, ulaşımın aksamasına ve bölge halkının mağduriyetine neden olabiliyor. Karayolları ekipleri, çığ tehlikesinin olduğu bölgelerde düzenli olarak denetimler yaparak, olası risklere karşı önlem alıyor. Ayrıca, çığ düşmesi sonucu kapanan yolların açılması için de 7/24 hazır bekliyor.
Yetkililer, sürücüleri ve bölge halkını, çığ tehlikesinin olduğu bölgelerde dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları konusunda uyardı. Özellikle kış aylarında, kara yolu kullanıcılarının seyahat öncesinde yol durumu hakkında bilgi almaları ve güzergahlarını buna göre planlamaları büyük önem taşıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel yol durumu bilgilerine erişilebiliyor.
Çalışmaların ne kadar süreceği ve yolun ne zaman trafiğe açılacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ancak Karayolları ekiplerinin yoğun çabalarıyla, yolun en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması bekleniyor. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecek.
SAVUNMA SANAYİ
12 Temmuz 2026EKONOMİ
12 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Temmuz 2026GÜNDEM
12 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Temmuz 2026GÜNDEM
12 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5186 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3819 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3593 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3591 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3587 kez okundu