Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ile birlikte, Sarıyer Hakimevi’nde suça sürüklenen çocukların mağdur ettiği ailelerle bir araya geldi. Toplantıda, suça sürüklenen çocukların neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik önemli adımlar atılacağı sinyalleri verildi.
Bakan Gürlek, ailelerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Yargılamaların uygulama noktasında olduğunu ve mağdur ailelerin dosyalarının çoğunun yargılamasının yapıldığını belirten Gürlek, Durgut ile yakın çalışma içinde olduklarını ifade etti. Hem TBMM Komisyonu hem de Bakanlığın 12. Yargı Paketi için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Gürlek, özellikle “suça sürüklenen çocuk” kavramının temelden değiştirileceğini ve toplumdaki hassasiyetlerin dikkate alınarak gerekli uygulamalar için bir kanun çalışması yapılacağını belirtti.
Gürlek, toplantının önemine dikkat çekerek, “Özellikle ben sizlerin acısını en derinden hissediyorum. Sizlerin mağdur olduğunuz dosyalar, katıldığınız dosyalarla ilgili gözlemlerimi Sayın Başkan’ımızla birlikte de istişare ederek kanunun yasalaşma aşamasında dikkate alacağız” dedi. Suça sürüklenen çocuklar konusunun toplumun kanayan yarası olduğunu ifade eden Gürlek, bu konuda toplumun rahatsızlık duyduğu cezalarla ilgili gerekli adımların atılacağını söyledi.
TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı Durgut ise, 18 yaş altı kişilerin karıştığı suçların kamu vicdanını rahatsız ettiğini belirtti. Komisyonda, tüm risk ve koruyucu faktörlerin analiz edildiğini ve çocukları korumaya yönelik önleyici ve rehabilite edici adımların yanı sıra cezaların daha caydırıcı hale getirilmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Durgut, Bakan Gürlek’in sürece duyarlılığını vurgulayarak, ailelerin devletin yanlarında olduğunu hissetmesinin önemli olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Gürlek ve Durgut, mağdur ailelerle basına kapalı olarak görüştü.
Bu önemli toplantı, suça sürüklenen çocukların mağdur ettiği ailelerin yaşadığı acıları hafifletme ve adaletin tecellisi için atılacak adımlar açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yeni yasal düzenlemelerle, hem çocukların korunması hem de mağdurların haklarının güvence altına alınması hedefleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
05 Nisan 2026EKONOMİ
05 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
05 Nisan 2026GÜNDEM
05 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
05 Nisan 2026GÜNDEM
05 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
109 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
99 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
96 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
94 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
92 kez okundu