Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında, kümede kalma mücadelesi veren Fatih Karagümrük, evinde Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada, İstanbul ekibi galibiyete uzanarak ligde kalma umutlarını tazeledi.
Karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen Fatih Karagümrük, 39. dakikada Serginho’nun attığı golle öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda Çaykur Rizespor beraberlik için baskısını artırdı. 70. dakikada Ali Sowe’un golüyle skora denge geldi. Ancak Fatih Karagümrük pes etmedi ve 87. dakikada Babicka’nın attığı golle tekrar öne geçerek galibiyeti garantiledi.
Bu galibiyetle birlikte Fatih Karagümrük, ligdeki 5. galibiyetini elde etti ve puanını 20’ye yükseltti. Bu sonuç, İstanbul ekibinin kümede kalma mücadelesinde önemli bir avantaj sağladı. Öte yandan, 3 maçlık galibiyet serisinin ardından üst üste 2. mağlubiyetini alan Çaykur Rizespor ise 30 puanda kaldı. Rizespor için bu mağlubiyet, üst sıralara tırmanma hedefinde önemli bir kayıp oldu.
Maçın ardından konuşan Fatih Karagümrük teknik direktörü, oyuncularının performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ligde kalma hedeflerine ulaşmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Çaykur Rizespor cephesinde ise, mağlubiyetin ardından moral bozukluğu yaşandığı ve önümüzdeki maçlarda toparlanma sinyalleri verilmeye çalışıldığı öğrenildi.
Süper Lig’in 29. haftasında Fatih Karagümrük, Konyaspor deplasmanına gidecek. Çaykur Rizespor ise sahasında Samsunspor’u ağırlayacak. Bu maçlar, her iki takım için de sezonun kalan bölümü için kritik önem taşıyor.
**İran’ın İsrail’e Saldırısı ve Hayfa’daki Yangın**
Öte yandan, spor gündeminin yanı sıra uluslararası gelişmeler de yakından takip ediliyor. İran’ın İsrail’in Hayfa kentine gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu yangın çıktığı ve 1 kişinin yaralandığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.
SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026EKONOMİ
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026
1
Sarunas Jasikevicius’tan Duygusal Zafer: Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final-Four’da! (Zalgiris Kaunas Değerlendirmesi)
3176 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
478 kez okundu
3
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
473 kez okundu
4
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
472 kez okundu