İstanbul Beşiktaş’ta sabaha karşı yaşanan olaylar, büyük bir dehşete neden oldu. Balmumcu Mahallesi’nde bir oto galeriye yapılan kundaklama ve ardından Levent Mahallesi’ndeki bir villaya düzenlenen silahlı saldırı, kentte infial yarattı. Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oldukça büyük.
Saat 04.30 sıralarında meydana gelen olayda, motosikletle gelen iki şüpheli, Selçuk K. ve dini nikahlı eşi Dilek K.’ye ait oto galerinin önündeki araçlara benzin dökerek yangın çıkardı. DHA ve İHA’nın haberine göre, alevler kısa sürede büyüdü ve değeri en az 100 milyon TL olan 14 araç kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, olay yerinde büyük çapta hasar meydana geldi.
Kundaklama olayının ardından şüphelilerin, çiftin Levent Mahallesi’ndeki villasına gittiği belirlendi. Villaya silahla ateş açan şüpheliler, olay yerinden motosikletle kaçtı. Yapılan incelemede 7 adet 9 milimetre çapında boş kovan bulunurken, villaya 5 merminin isabet ettiği tespit edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Oto galerinin kundaklanma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin araçlara benzin döktüğü ve ardından ateşe verdiği anlar açıkça görülüyor. Silahlı saldırı anları da kameralara yansırken, şüphelilerin villaya ateş açtıktan sonra kaçtığı anlar dikkat çekiyor.
Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Selçuk K.’nin 64, Dilek K.’nin ise 37 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Selçuk K.’nin daha önce çok sayıda dosyadan işlem gördüğü ve bir dönem aranması olduğu öğrenildi. Selçuk K.’nin, Pazar günü telefonla aranarak tehdit edildiği ve küfürle karşılık verdiği, ancak emniyete şikayette bulunmadığı bilgisine ulaşıldı.
Selçuk K.’nin ilçede eğlence mekanları ve araç kiralama şirketi işlettiği, bu işletmelerde uyuşturucu kullanımı, gürültü ve yaşı küçük kişilere alkol verildiği iddialarıyla ilgili çok sayıda ihbar yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Selçuk K. hakkında 31 Ekim 2025’te 48 ayrı dosyadan arama kararı olduğu, tutuklandığı ve serbest bırakıldığı bilgisi de mevcut. İşletmelerde yapılan denetimlerde, yetkililerle polis arasında sık sık gerginlik yaşandığı ve Dilek K.’nin denetim yapan ekiplere zorluk çıkardığı öğrenildi.
Araç kiralama şirketiyle ilgili dolandırıcılık iddiaları nedeniyle vatandaşların çiftten şikayetçi olduğu, poliste bir çalışanın tehdit edildiğine yönelik şikayetin de bulunduğu belirtildi. İşletmelerin borcu nedeniyle elektriklerin kesilmek istendiğinde ise, görevlilere mukavemet edildiği bilgisi edinildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026EKONOMİ
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5191 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3825 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3597 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3595 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3591 kez okundu