Bakırköy Belediyesi Nisan ayı birinci meclis oturumu, belediye ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, Bağımsız Meclis Üyesi Ertan Yıldız’ın meclis üyeliğinin düşürülmesi kararı oldu. Karar, Yıldız’ın özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç bileşim gününe katılmaması üzerine alındı.
Toplantıda yapılan oylamada, Ertan Yıldız’ın meclis toplantılarına üst üste katılmaması gerekçe gösterilerek, üyeliğinin düşürülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bu karar, Bakırköy Belediyesi’nde önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Meclis üyeliğinin düşürülmesi, yerel yönetimlerdeki disiplin ve katılımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakırköy Belediye Meclisi’nin bu kararı, meclis üyelerinin görevlerini yerine getirme yükümlülükleri ve seçmenlerine karşı sorumlulukları konusunda önemli bir mesaj niteliği taşıyor. Meclis üyelerinin düzenli olarak toplantılara katılımı, yerel yönetim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve halkın temsilinin etkin bir şekilde sağlanması açısından kritik öneme sahip.
Oylama sonucunda Ertan Yıldız’ın meclis üyeliğinin düşürülmesi, Bakırköy Belediyesi’nin siyasi dengelerinde de değişikliklere yol açabilir. Bu durum, önümüzdeki dönemde belediye çalışmalarına ve kararlarına yansıyabilir. Gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.
Bu önemli karar, yerel yönetimlerin işleyişi ve meclis üyelerinin sorumlulukları hakkında önemli bir örnek teşkil ediyor. Bakırköy Belediyesi’nin aldığı bu karar, diğer belediyeler için de bir ders niteliği taşıyabilir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026EKONOMİ
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
111 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
99 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
98 kez okundu
4
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
97 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
94 kez okundu