Erbil Valisi Ümid Hoşnav, kente düzenlenen art arda saldırıların ardından yaptığı açıklamada, son yaşananların Erbil için “zor bir gün” olduğunu belirtti. Basına konuşan Hoşnav, Erbil’in Dareşekıran nahiyesine bağlı Zergezevi köyünde bir eve İHA isabet ettiğini ve bu saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Hoşnav, Erbil’e yönelik saldırıların çok sayıda füze ve İHA ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Özellikle Zergezevi köyünün hedef alındığını belirten Vali, köyde herhangi bir askeri noktanın bulunmadığını vurgulayarak, saldırıların sivilleri hedef aldığını işaret etti. Köye 3 İHA ile saldırı düzenlendiğini, bunlardan ikisinin tarlalara, birinin ise bir eve isabet ettiğini aktardı.
Saldırılarda sivil kayıpların artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Hoşnav, şu ana kadar yapılan saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu acı bilanço, Erbil’deki güvenlik durumunun ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
Erbil’deki son gelişmeler, bölgedeki istikrarsızlığın ve gerginliğin tırmandığını gösteriyor. Saldırıların nedenleri ve arkasındaki güçler hakkında henüz net bir bilgi bulunmazken, yetkililer soruşturmaların devam ettiğini belirtiyor. Uluslararası toplum ise, bölgedeki sivil kayıpların son bulması ve gerginliğin düşürülmesi için çağrılarda bulunuyor. Erbil’deki durumun yakından takip edilmesi ve acil önlemlerin alınması, bölgedeki istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Saldırıların hedefi olan sivillerin ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026EKONOMİ
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Nisan 2026GÜNDEM
07 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
111 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
99 kez okundu
3
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
98 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
98 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu