Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın konusu, İmamoğlu’nun, “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasında sarf ettiği iddia edilen sözler. Başsavcılığın açıklamasına göre, İmamoğlu’nun İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, soruşturmayı yürüten yargı mensuplarına yönelik, “Bu dosyada tek suç örgütü var, iddia makamıdır.” şeklinde ifadeler kullandığı tespit edildi. Bu ifadeler nedeniyle İmamoğlu hakkında “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Soruşturma, İmamoğlu’nun daha önce tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili süreci takip ediyor. İmamoğlu’nun daha önceki tutuklanma nedeni ise, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaydı. Bu yeni soruşturma, İmamoğlu’nun hukuki mücadelesinde yeni bir cephe açmış durumda.
Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden de önemli bir gelişme yaşandı. CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığını duyurdu. Emre, Yalım’ın kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildiğini de belirtti. Bu karar, CHP’nin yolsuzluk iddialarına karşı sıfır tolerans politikası izlediğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.
Bu gelişmeler, Türkiye’deki siyasi arenada önemli yankılar uyandıracak nitelikte. Özellikle İmamoğlu’na yönelik açılan soruşturma, siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden olacak ve kamuoyunda geniş bir ilgiyle takip edilecek. Olayların gidişatına göre, bu soruşturmanın İmamoğlu’nun siyasi kariyeri üzerindeki etkileri de merak konusu.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4851 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2668 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2618 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2611 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2610 kez okundu