body { font-family: Arial, sans-serif; line-height: 1.6; margin: 20px; }
h1 { color: #333; }
p { margin-bottom: 15px; }
strong { font-weight: bold; }
a { color: #007bff; text-decoration: none; }
a:hover { text-decoration: underline; }
Akdeniz’in akciğerleri olarak bilinen deniz eriştesi (Posidonia oceanica) çayırlarının korunması amacıyla önemli bir adım atıldı. Ekosistemi Koruma Derneği (EKOS), Linda & Dauglas ve Lara Turizm Yatırımcıları Birliği (LATUYAB) iş birliğiyle, “Lara Kıyılarında Deniz Eriştesi Çayırlarının İzlenmesi, Haritalanması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi”ni hayata geçirdi.
Bu proje, deniz ekosisteminin en kritik bileşenlerinden biri olarak kabul edilen deniz eriştesi çayırlarının korunmasına odaklanıyor. Yüksek karbon depolama kapasitesi ve sunduğu zengin yaşam alanlarıyla deniz ekosisteminin sağlığı için hayati öneme sahip olan bu çayırlar, aynı zamanda kıyı erozyonunu önlemede de önemli bir rol oynuyor.
Projenin temel amacı, Lara kıyılarındaki deniz eriştesi çayırlarının mevcut durumunu bilimsel yöntemlerle tespit etmek ve sürdürülebilir yönetim stratejileri geliştirmektir. Bu kapsamda, 6 ay sürecek saha çalışmaları ve dalışlar gerçekleştirilecek. Antalya’nın Lara ilçesi kıyılarındaki deniz çayırlarının envanteri çıkarılacak, haritalandırılacak ve detaylı bir şekilde incelenecek.
Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Sualtı görüntüleme süreçleri, deneyimli Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan ile sualtı fotoğrafçıları Mehtap Akbaş Çiftci ve Taner Şahakalkan tarafından yürütülüyor. Bu uzmanların çalışmaları sayesinde, deniz çayırlarının durumu yüksek çözünürlükte görüntülenecek ve detaylı bir analiz yapılabilecek.
Proje, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir turizm ilkelerinin desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor. Elde edilecek veriler, bölgedeki deniz çayırlarının geleceği için alınacak önlemlere ışık tutacak ve koruma çalışmalarına rehberlik edecek. Bu proje, aynı zamanda, turizm ve çevrenin uyumlu bir şekilde bir arada var olabileceğine dair güzel bir örnek teşkil ediyor.
Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.
SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026EKONOMİ
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4927 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3432 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3324 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3322 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3322 kez okundu