Türkiye’nin yerli ve milli hava-hava füzeleri BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN, zorlu test atışlarını başarı ile tamamladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu füzelerin “gök vatanın” iki sarsılmaz pençesi olduğunu vurguladı.
Bakan Kacır, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN’ın, Türkiye’nin ileri mühendisliğinin ve tam bağımsızlık idealinin sembolü olduğunu belirtti. Kacır, “TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli ve milli hava-hava füzelerimiz BOZDOĞAN ve GÖKDOĞAN, zorlu test atışlarını başarıyla tamamladı.” dedi. Ayrıca, Kacır’ın paylaşımında füzelerin havada hedefleri tam isabetle vurduğu anların görüntüleri de yer aldı.
BOZDOĞAN, itki vektör kontrolü sayesinde üstün manevra kabiliyetine sahip. Gelişmiş kızılötesi arayıcı başlığı ile hassas hedef takibi sağlıyor. GÖKDOĞAN ise zorlayıcı koşullarda bile tam isabet sağlıyor. Gelişmiş arayıcı başlık ve kontrol algoritmalarıyla mükemmel performans sergilemekte. Bu gelişmeler, Türk savunma sanayisinin önemli bir başarısı olarak nitelendiriliyor.
Bozdoğan ve Gökdoğan füzelerinin geliştirilmesi, Türkiye’nin savunma sanayindeki yerli üretim hamlesinin bir parçası olarak görülüyor. Bu projeler, ülkenin dışa bağımlılığını azaltma ve milli savunma kapasitesini artırma hedefine hizmet ediyor. Yapılan test atışlarının başarısı, bu yöndeki çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Savunma sanayinde yerli üretime verilen önem artarak devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilen teknolojiler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katmaya devam edecek.
SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026EKONOMİ
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026
1
Aselsan’ın Büyük Günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan Çelik Kubbe Bileşenlerini ve Yeni Ürünü Duyuracak
1316 kez okundu
2
Eski MKE Başkanı İsmet Sayhan Tutuklandı
1291 kez okundu
3
SYS Grup’a Savunma Sanayii İhracat Ödülü
1086 kez okundu
4
Türk Savunma Sanayii İhracatında Rekor Artış
1085 kez okundu
5
Türk Teknolojisi YILDIRIM-100 Füzeleri Köreltiyor: Helikopter Envantere Girişe Hazır
1082 kez okundu