DOLAR 44,6012 0.18%
EURO 52,1752 0.38%
ALTIN 6.776,620,31
BITCOIN 3182292-0.19648%
Mersin
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Göktaş’tan Osmaniye Kadirli’deki Selzedelere Destek: 2 Milyon Lira Kaynak, Psikososyal Destek ve Hasar Tespit Çalışmaları
13 okunma

Bakan Göktaş’tan Osmaniye Kadirli’deki Selzedelere Destek: 2 Milyon Lira Kaynak, Psikososyal Destek ve Hasar Tespit Çalışmaları

ABONE OL
9 Nisan 2026 10:30
Bakan Göktaş’tan Osmaniye Kadirli’deki Selzedelere Destek: 2 Milyon Lira Kaynak, Psikososyal Destek ve Hasar Tespit Çalışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Bakanlık olarak yürütülen çalışmaları duyurdu. Bakan Göktaş, yağışların başladığı ilk andan itibaren saha çalışmalarına başlandığını ve selden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Bakan Göktaş açıklamasında, sel felaketinin ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekiplerince inceleme, hane ziyaretleri ve hasar tespit çalışmalarının ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde yürütüldüğünün altını çizdi. Bu kapsamda, afetten etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Osmaniye Kadirli ilçesi SYDV’ye 2 milyon lira tutarında kaynak aktarıldığını bildirdi.

Devletin, tüm kurumlarıyla birlikte afetten etkilenen vatandaşların yaralarını en kısa sürede sarmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Göktaş, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi. Evleri zarar gören ve yaşamları olumsuz etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Bakan Göktaş ayrıca, sel felaketinden etkilenen vatandaşların psikososyal destek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ekiplerin sahada hazır olduğunu aktardı. İlk belirlemelere göre 208 hane, 22 işyeri ve 16 araç hakkında hasar ihbarında bulunulduğunu ve iki can kaybının yaşandığını bildiren Göktaş, AFAD ekipleri tarafından ihbarların değerlendirilmesi ve Kadirli Belediye ekiplerince sel sularının tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakanlık olarak uzman personelle psikososyal destek çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Bu kapsamlı çalışmalar, devletin sel felaketinden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu ve yaraların sarılması için tüm gücüyle çalıştığını gösteriyor. Bakanlık, afetten etkilenen vatandaşların hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r