Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Giresun’un Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’yi partiden kesin olarak ihraç etti. Karar, CHP YDK Sekreteri Deniz Çakır tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.
Açıklamaya göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 16 Şubat 2026 tarihli kararıyla Başkan Dede’yi, parti tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Bu sevk kararı, Dede’nin parti tüzüğünün 63/2, 64 ve 68/1-b maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle alındı.
Yüksek Disiplin Kurulu, 10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda dosyayı değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hasbi Dede’nin, Tüzüğün 68/1-b maddesinde belirtilen ‘partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak’ hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kurul, bu nedenle Dede’nin partiden kesin olarak çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdi.
Kararın detayları ve ihraç gerekçesiyle ilgili olarak CHP tarafından henüz daha fazla açıklama yapılmadı. Ancak, parti tüzüğünün ilgili maddeleri, parti ilkelerine aykırı davranışlar, parti itibarını zedeleyici eylemler ve parti politikalarına aykırı tutumlar gibi durumları kapsıyor. Bu kapsamda, Hasbi Dede’nin hangi eylemleri nedeniyle ihraç edildiği ise merak konusu olmaya devam ediyor.
CHP’nin bu kararı, yerel yönetimlerdeki gelişmeler ve parti içindeki disiplin süreçleri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde, kararın gerekçeleri ve olası sonuçları hakkında daha fazla bilginin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026EKONOMİ
29 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026GÜNDEM
29 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Mayıs 2026GÜNDEM
29 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2689 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2639 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
2628 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
2628 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
2623 kez okundu