Pakistan sularında meydana gelen bir olayda, “MV Gold Autumn” adlı gemi, Pakistan’ın yaklaşık 370 kilometre açığında “acil durum” alarmı verdi. Pakistan Denizcilik Güvenliği Ajansı (PMSA) derhal harekete geçerek gemideki mürettebatı kurtarma operasyonu başlattı.
Olayın detayları henüz netlik kazanmazken, acil durumun nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, PMSA’nın hızlı müdahalesi sayesinde, gemide bulunan 18 mürettebatın tamamı kurtarıldı. Kurtarılan mürettebat arasında Çin, Bangladeş, Myanmar, Vietnam ve Endonezya uyruklu kişilerin bulunduğu belirtildi.
PMSA yetkilileri, kurtarma operasyonunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Kurtarılan mürettebatın sağlık durumları hakkında henüz bilgi verilmezken, yetkililer tarafından gerekli kontrollerin yapıldığı ve mürettebatın güvenliğinin sağlandığı ifade edildi.
Denizcilik güvenliği açısından kritik öneme sahip olan bu olay, bölgedeki deniz trafiğinin güvenliği ve acil durumlara müdahale kapasitesi hakkında önemli bir gösterge oldu. Pakistan Denizcilik Güvenliği Ajansı’nın hızlı ve etkili müdahalesi, uluslararası sularda meydana gelebilecek benzer olaylarda atılacak adımlar için de örnek teşkil ediyor.
Olayla ilgili gelişmelerin takip edildiği ve acil durumun nedenine ilişkin detaylı araştırmaların sürdüğü bildirildi. Kamuoyu, yetkililerden gelecek yeni açıklamaları merakla bekliyor. Kurtarma operasyonunun başarıyla sonuçlanması, denizcilik güvenliği alanında işbirliğinin ve hızlı müdahalenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026EKONOMİ
10 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026GÜNDEM
10 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Nisan 2026GÜNDEM
10 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
117 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
115 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
100 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu