Rusya, Orta Doğu’daki gerginliğin azaltılması ve bölgesel istikrarın sağlanması amacıyla ABD ve İran arasında Pakistan’da planlanan müzakerelere destek verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, müzakerelerin başarıyla sonuçlanması umudu dile getirilirken, tüm taraflara sorumlu davranma ve bu süreci baltalayacak eylemlerden kaçınma çağrısı yapıldı.
Açıklamada, Basra Körfezi’ndeki karmaşık durumun çözülme ihtimaline dikkat çekilerek, barışa giden yolda engel çıkaran güçlerin varlığına işaret edildi. Rusya, bölgedeki yıkıcı çatışmaların temel nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, özellikle ABD ve İsrail tarafından başlatılan savaşın sonlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Rusya, Lübnan’a yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini belirterek, bölgedeki anlaşmazlıkların siyasi ve diplomatik yollarla çözümünden yana olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, Rusya’nın ilgili tüm taraflarla temaslarını sürdürmeye hazır olduğu bildirildi.
Açıklamada, “Pakistan’da yapılması planlanan müzakerelere katılacak tüm tarafları sorumlu yaklaşım sergilemeye ve bu fırsatı baltalayacak her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz.” ifadesi kullanılarak, müzakerelerin başarısı için tarafların yapıcı tutum sergilemesi gerektiği vurgulandı.
Rusya’nın bu açıklaması, Orta Doğu’daki gerginliğin azaltılması ve diplomatik çözüm arayışlarına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Birçok ülke, ABD ve İran arasındaki müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasını umut ederken, Rusya’nın bu süreçteki yapıcı rolü de dikkat çekiyor. Rusya’nın, bölgedeki anlaşmazlıkların çözümünde aktif bir rol oynamaya devam edeceği ve diplomatik çabalara destek vereceği belirtiliyor. Bu gelişmeler, Orta Doğu’da kalıcı bir barışın sağlanması için umut verici bir zemin oluşturabilir.
SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026EKONOMİ
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
117 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
115 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
100 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu