Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kütahya’nın Simav ilçesinde saat 16:35’te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 9.12 kilometre olarak ölçüldü.
Deprem, çevre illerde de hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı bildirildi. AFAD, depremin ardından saha tarama çalışmalarına başlandığını duyurdu.
AFAD’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Kütahya ili Simav ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu ana kadar olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz saha tarama çalışmalarına devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, gelişmelerin yakından takip edildiği ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği belirtildi.
Deprem, bölgedeki vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden olurken, yetkililer vatandaşları sakin olmaya ve resmi açıklamaları takip etmeye çağırdı. Bölgedeki arama kurtarma ekipleri ve diğer ilgili birimler, olası hasar tespit çalışmaları için teyakkuza geçti.
Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken, AFAD’ın yanı sıra diğer resmi kurumlar da vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Deprem sonrası herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması sevindirici olmakla birlikte, yetkililer olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026EKONOMİ
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Nisan 2026GÜNDEM
11 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
117 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
116 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
100 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu