İstanbul merkezli 12 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Operasyonlar, örgütün hücresel yapı şeklinde oluşturduğu ve ‘ders çalışma’ adı altında faaliyet gösterdiği tespit edilen yurtlardaki Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kamplarına katılan, örgüt üyeliğine dair itirafçı beyanlarında adı geçen, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock içeriklerinde yer alan, Bank Asya hesaplarında örgüt liderinin talimatları doğrultusunda para hareketliliği tespit edilen ve ardışık aranma yöntemiyle haberleştikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması amacıyla düzenlendi.
Operasyonlar kapsamında İstanbul başta olmak üzere Ankara, Bingöl, Bursa, Çorum, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Muğla, Ordu ve Rize illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Baskınlarda yakalanan 17 şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 15’inin aktif kamu görevlisi olduğu bilgisi de edinildi.
Operasyonların, FETÖ/PDY’nin kamu kurumlarındaki yapılanmasına ve örgütün faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gerçekleştirildiği belirtiliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmanın genişletilerek yeni gözaltıların olabileceği de ifade ediliyor. Yetkililer, örgütle mücadelede kararlılıkla çalışmaların sürdürüleceğini vurguluyor.
Bu arada, Artvin’in Yusufeli ilçesinde düzenlenen ‘Yusufeli Sarıgöl Geleneksel Boğa Güreşleri Festivali’nin sona erdiği bilgisi de haberde yer aldı.
SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026EKONOMİ
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4356 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2025 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1985 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1946 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1944 kez okundu