Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Cinayet şüphesiyle 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Habertürk’ün haberine göre, gözaltına alınanlar arasında Doku’nun erkek arkadaşı Z.A. ve dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu M.T.S. de bulunuyor.
Operasyonların ardından konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, soruşturmaya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çimen, Gülistan’ın intihar ettiği yönünde bir algı oluşturulduğunu ve bu algının üst düzey bir kamu görevlisi tarafından yaratıldığını iddia etti. Çimen, “Gülistan’ın baraj gölünde olmadığı net şekilde ortadaydı. Ancak Gülistan’ın intihar ettiği algısı oluşturuldu. Bu algı da ortaya çıktı ki üst düzey kamu görevlisi tarafından yapılmış,” ifadelerini kullandı. Avukat Çimen, Gülistan’ın baraj gölünde bulunmadığının açık olmasına rağmen, gereksiz aramalar yapıldığını ve bu durumun örtbas etme çabası olduğunu belirtti.
Soruşturma kapsamında, Gülistan’ın kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait kentteki tüm KGYS görüntüleri ve PTS kayıtları yeniden toplandı. Ayrıca, Gülistan’a ait yeni görüntülerin de dosyaya dahil edildiği ve toplamda 700 saatlik kamera kaydının incelendiği öğrenildi. HSK’nın 2024 Haziran kararnamesiyle Tunceli’ye atanan Türkiye’nin 3 kadın başsavcısından biri olan Ebru Cansu, soruşturmada özel ekip kurulmasını talep etti.
Avukat Çimen, soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin tutuklanmasını beklediklerini ve üst düzey kamu görevlisinin de gözaltına alınmasını talep ettiklerini belirtti. “Bu aşamada beklenti olarak bunu söyleyebiliriz, üst düzey kamu görevlisinin halen gözaltına alınmadığını görüyoruz. Failler açısından yargılanmanın devam edebilmesi için onun da gözaltına alınmasını bekliyoruz,” dedi. Çimen, soruşturmanın 7. yılında etkin bir soruşturma yürütüldüğünü ve başsavcılığın gereğini yaptığını da sözlerine ekledi.
Soruşturma, kayıp kızın akıbetinin aydınlatılması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için önemli bir dönemece girmiş durumda. Gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026EKONOMİ
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Nisan 2026GÜNDEM
14 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4360 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2029 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1989 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1950 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1948 kez okundu