Antalya’da meydana gelen olayda, boşanma aşamasındaki eşi Ukrayna asıllı Iryna Melnychuk Değer’i (37) sopayla darbettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Mehmet Ali Değer, ‘Kadına ve eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. DHA’nın haberine göre, duruşma sonrası adliye tuvaletinde kalp krizi geçiren sanığın babası Hasan Değer ise hayatını kaybetti.
Olay, 5 Temmuz 2023 tarihinde saat 01.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’nde gerçekleşti. Otelde vardiyalı çalışan Iryna Melnychuk Değer, mesai bitiminde evine dönerken saldırıya uğradı. İddialara göre, yüzünü şapka veya benzeri bir şeyle kapatan Mehmet Ali Değer, eşine hiçbir şey söylemeden sopayla saldırdı. Saldırı sonucu Iryna Melnychuk Değer’in başında yarılma ve sol elinde çok sayıda kırık meydana geldi. Kadın, KADES uygulaması aracılığıyla yardım istedi ve komşularının ihbarı üzerine hastaneye kaldırıldı.
Tedavi sürecinde Iryna Melnychuk Değer’in sol eline platin takıldı ve başında estetik müdahale gerektiren doku kayıpları oluştu. Olay sonrası tutuklanan Mehmet Ali Değer, savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti ve olay anında başka bir evde olduğunu iddia etti. Ancak Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcı sanığın ‘Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkemede savunma yapan Mehmet Ali Değer, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ‘Iryna’yı darbetmediğimi açıkça ifade ediyorum. Bu onursuz davranışı ben gerçekleştirmedim. 10 yaşındaki kızımın üzerine yemin ederim ki Iryna’yı ben darbetmedim. İnandığım tek kutsal kitap olan Kur’an-ı Kerim üzerine el basarak da yemin ederim ki bu suçu işlemedim.’ dedi. Değer, 10 aydır tutuklu olduğunu ve kızından ayrı kalmanın zorluğunu dile getirdi. Ayrıca, işlemediği bir suç yüzünden ailesinin yüzüne bakmakta zorlandığını ifade etti.
Mahkeme heyeti, Mehmet Ali Değer’i ‘Kadına ve eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından adliye tuvaletinde kalp krizi geçiren baba Hasan Değer ise hayatını kaybetti. Olay, Antalya’da büyük yankı uyandırdı.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4410 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2080 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2040 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1999 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1996 kez okundu