İstanbul Sarıyer Kamp Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Grekoromen Milli Takımı, 20-26 Nisan tarihleri arasında Arnavutluk’ta düzenlenecek 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milli güreşçiler, şampiyonaya hazır olduklarını ve hedeflerinin yüksek olduğunu dile getirdi.
Milli güreşin efsane ismi Rıza Kayaalp, şampiyona için son hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Amacımız hem takım halinde hem de bireysel olarak iyi bir derece elde etmek,” dedi. Kariyerinde 14 kez final oynayan ve 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, 13. şampiyonluğa ulaşarak rekor kırmayı hedeflediğini vurguladı. “İnşallah 15. kez final yapıp, 13. şampiyonluğu elde etme hedefim var ve bu da benim için rekor olacak. Olimpiyat kadar önemsiyorum. Çünkü kırılması zor bir rekoru kırmak çok zor ve stresli. Daha büyük stresler yaşadığım için bu stresler bana normal gelmeye başladı,” şeklinde konuştu. Fiziksel durumunun iyi olduğunu da belirten Kayaalp, “Allah’ın izniyle, yardımıyla çıkıp aslanlar gibi mücadele edip, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizi büyüten devletimize de vefamızı bir kez daha minderde savaşarak, kazanacağımız madalyalarla inşallah göstereceğiz,” ifadelerini kullandı. Altın madalya kazanmanın önemine değinen Kayaalp, “Bireysel ve takım halinde inşallah vefamızı göstermek istiyoruz,” dedi.
Avrupa Şampiyonası’nın kendisi için olimpiyatlar kadar önemli olduğunu vurgulayan Kayaalp, “Sonuçta ‘kırılamaz’ denilen bir rekoru yakalayıp, kırmak ülkem ve benim için de büyük bir şeref ve onur. Avrupa rekorunun, bu kadar şampiyonluğun uzun yıllar boyunca bir Türk’te kalmasının ülkem adına da çok iyi olacağını düşünüyorum,” dedi. Bireysel başarıların geçici olduğunu belirten Kayaalp, “Önemli olan ‘Bu rekor kimde?’ denildiğinde ‘Bir Türk’te’ denilmesi yeterli,” şeklinde konuştu.
Milli güreşçi Kerem Kamal ise, şampiyonaya yaklaşık bir hafta gibi kısa bir süre kaldığını belirterek, “Artık son aşamaya geldik. Yaklaşık bu sanırım altıncı veya beşinci kampımız. Hocalarımızla birlikte bütün eksiklerimizi kapatabildiğimiz kadar çalıştık. Çok şükür takım olarak da hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Kaptanımız, büyük şampiyonumuz Rıza ağabey önderliğinde inşallah bu seneki Avrupa Şampiyonası’nda elimizden gelen bütün gayreti gösterip hem kendimizi hem ailemizi hem ülkemizi hem sevdiklerimizi mutlu etmek istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Milli güreşçi Ahmet Yılmaz da, takım olarak iyi hazırlandıklarını belirterek, “Bu sene bir avantajımız olarak kaptanımız, şampiyon ağabeyimiz Rıza ağabeyimizin aramızda olması bizim için büyük bir avantaj. Bizim yaptığımız spor ne kadar bireysel olsa da ‘takım ruhu’ denilen bir şey var. Biz birbirimizi destekleyerek, birbirimizin eksiklerini kapatarak Allah’ın izniyle aslanlar gibi mücadelemizi verip, ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, takım olarak şampiyonluk hedefimiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Arnavutluk bize iyi gelmişt,” dedi.
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
444 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
421 kez okundu
3
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
408 kez okundu