DOLAR 44,8742 0.25%
EURO 52,9664 0.17%
ALTIN 6.901,540,15
BITCOIN 33782171.53513%
Mersin
24°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

2024 Hac Hazırlıkları Tamamlandı: İlk Kafileler Yola Çıkıyor, Vize Uyarısı!
6 okunma

2024 Hac Hazırlıkları Tamamlandı: İlk Kafileler Yola Çıkıyor, Vize Uyarısı!

ABONE OL
17 Nisan 2026 11:36
2024 Hac Hazırlıkları Tamamlandı: İlk Kafileler Yola Çıkıyor, Vize Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Hac organizasyonu kapsamında Türkiye ve Suudi Arabistan’daki hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bu yıl kutsal topraklara gidecek yaklaşık 85 bin hacı adayının kafile ve uçuş tarihleri belirlendi. İlk kafileler yarın İstanbul ve Ankara’dan hareket ederek Medine’ye ulaşacak. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Demirhan, hazırlıkların son durumu ve hacı adaylarına yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Demirhan, hac ibadetinin maddi ve manevi bir hazırlık gerektirdiğini belirterek, hacı adaylarına yönelik eğitimlerin tamamlandığını ifade etti. Hacılara hizmet edecek görevlilerin eğitimlerine de büyük önem verdiklerini söyleyen Demirhan, “Yaklaşık 2 aylık süre içerisinde gerek kafile başkanlarımızı gerek kafiledeki din ve bayan irşat görevlilerimizi 4,5 günlük eğitimden geçirdik. Bu eğitim süreci içerisinde hacılarımıza dönük yapacakları faaliyetlerde ihtiyaç duyulan her şeyi eğitim yoluyla verdik.” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Mekke Yolu projesinin bu yıl da Türk hacı adaylarına büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten Demirhan, projenin detaylarını paylaştı. “Bu proje Türkiye’den giden hacı adaylarımızın Suudi Arabistan indikleri havalimanlarında işlerini kolaylaştırmaya dönük bir hizmet. Ankara ve İstanbul’dan şu an uçuş yapan bütün hacı kafileleri ile alakalı bir proje. Suudi Arabistan’dan gelen pasaport görevlileri Ankara ve İstanbul’daki havalimanlarında kontuarlar kuruyorlar. Cidde ve Medine havalimanlarında yapılacak bütün işlemleri orada gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız Cidde ve Medine havalimanlarında indikten sonra herhangi bir pasaport kontrolüne tabi olmadan, valizlerini de yanlarına almadan otellerine gidiyorlar ve orada valizlerini alıyorlar.” dedi.

Bu yıl Türkiye’ye tanınan hac kotasının 84 bin 942 olduğunu hatırlatan Demirhan, önümüzdeki yıl için de hazırlıkların başlayacağını duyurdu. Yakın zamanda ön kayıtların alınacağını ve vatandaşların e-Devlet üzerinden kayıt yenileme ve yeni kayıt başvurularını yapabileceğini belirtti.

Demirhan, hac ibadetinin sadece hac vizesi ile gerçekleştirilebileceğini vurgulayarak, diğer vizelerle hac yapmaya çalışanları uyardı. “Suudi Arabistan’ın verdiği turist vizesi, seyahat vizesi ve ticari vizenin hac mevsiminde hiçbir geçerliliği yok. Dolayısıyla hac vizesi dışındaki farklı vizelerle ya da farklı yollarla hac yapmaya tevessül eden, kutsal topraklara gitme niyeti taşıyan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Kesinlikle böyle bir yola tevessül etmesinler. Çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Çünkü Suudi Arabistan’ın ilgili makamları sürekli bizi uyarıyor. Hac vizesi olmayanların hac mevsiminde kutsal topraklarda bulunmasının yasal olmadığı, dolayısıyla yakalandıkları anda deport edilecekleri ve birtakım cezalara çarptırılacakları konusunda uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r