Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı. DHA’nın haberine göre, Sarıhamzalı Mahallesi’ndeki Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin yükselmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü’ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangın, tesisin depo alanında, yani atıkların biriktirildiği ve işlendiği kısımda başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek çevredeki iş yerlerine sıçrama tehlikesi yarattı. İtfaiye ekipleri, yangının diğer iş yerlerine yayılmasını engellemek için yoğun bir mücadele verdi. Adana Valisi Mustafa Yavuz da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti ve itfaiye amirinden bilgi aldı.
Vali Yavuz, yaptığı açıklamada, “Tesellimiz; şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralımızın olmamasıdır,” dedi. Yavuz, yangının çıktığı ilk noktada devam ettiğini, ancak sağındaki ve solundaki yaklaşık 5 iş yerine sıçradığını belirtti. İtfaiye ekiplerinin yangını çevrelediğini ve TOMA’larla, itfaiye araçlarıyla yangını söndürmeye çalıştığını ifade etti. Yavuz, geri dönüşüm tesislerindeki yanıcı malzemeler nedeniyle yangının tamamen söndürülmesinin zaman alabileceğini, ancak önceliklerinin yangının çevreye yayılmasını engellemek olduğunu vurguladı.
Yangın, itfaiye ekiplerinin 4 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış sebebi ve hasar tespiti için çalışmalar sürdürülüyor. Yetkililer, sıcak havaların yangın riskini artırdığına dikkat çekerek, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Olayla ilgili gelişmelerin takip edildiği belirtildi.
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4411 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2081 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2041 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2000 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1997 kez okundu