Son dakika gelişmesine göre, yüksek karlı özel fon vaadiyle 41 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan davasında İstinaf Mahkemesi’nden karar çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin Erzan’a “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından verdiği 102 yıl 2 ay 2 gün hapis cezasını bozdu. Bu karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Erzan’ın yeniden yargılanmasına yol açacak.
Kararın gerekçesi henüz tam olarak açıklanmamakla birlikte, İstinaf Mahkemesi’nin yerel mahkemenin kararında usuli veya esasa ilişkin hatalar tespit ettiği düşünülüyor. Dosyanın yeniden yerel mahkemeye gönderilmesiyle birlikte, yargılama süreci yeniden başlayacak. Bu durum, mağdurlar ve kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.
Davada yaşanan bu önemli gelişme, dolandırıcılık suçlarına karşı verilen cezaların caydırıcılığı ve yargı sürecinin işleyişi üzerine de önemli tartışmaları beraberinde getirecek. Özellikle, yüksek meblağlarda dolandırılan mağdurların haklarının korunması ve adaletin tecellisi açısından, yeni yargılama süreci kritik öneme sahip.
Öte yandan, aynı habere göre, Narin Güran cinayeti davasında yargılanan Nevzat Bahtiyar için savcı mütalaasını yineledi. Savcı, Bahtiyar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Bu dava da, kamuoyunun yakından takip ettiği ve sonuçlanmasını merakla beklediği bir süreç olarak devam ediyor.
Bu gelişmeler, Türk yargısının gündemini meşgul etmeye devam ederken, adalet mekanizmasının işleyişi ve suçlara karşı verilen cezaların yeterliliği gibi önemli konulara dikkat çekiyor. Hukukçular ve uzmanlar, bu tür davaların sonuçlarının, benzer suçların önüne geçilmesinde ve toplumda güven duygusunun tesis edilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtiyor.
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4866 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3258 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3190 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3181 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
3180 kez okundu