Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan üzücü olayların ardından, öğrenci ve personel için psikososyal destek çalışmalarına hız verdi. Bakan Yusuf Tekin’in talimatıyla, olayların hemen ardından merkez, il ve ilçe düzeyinde koordinasyon ağları oluşturuldu. TRT Haber’de yer alan habere göre, Bakanlık, yaşananların ardından hızlı bir şekilde harekete geçerek öğrencilerin ve öğretmenlerin yaralarını sarmaya çalışıyor.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar başkanlığındaki bir heyet, her iki ilde kurulan “Krize Müdahale Ekipleri” ile bir araya gelerek çalışmaları yerinde koordine etti. Şanlıurfa’da yaşanan olayın ardından 49 rehber öğretmen ve psikolojik danışman sahada görevlendirildi. Bu uzmanlar, il genelindeki kriz müdahale ekibiyle eş güdümlü çalışarak psikososyal destek hizmetlerinin etkin ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla faaliyetler başlattı.
Kahramanmaraş’ta ise okulların tatil olduğu iki günlük süreçte 70 rehber öğretmen ve psikolojik danışman sahada görev aldı. Kayıp yaşayan ailelere yönelik psikolojik ilk yardım çalışmaları yürütülürken, taziye ziyaretleri gerçekleştirildi ve yaralı öğrenciler ile ailelerine destek sağlandı. Bakanlık, gelecek hafta itibarıyla Ayser Çalık Ortaokulu öğrenci ve personelinin eğitim göreceği Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu binasında 20 alan uzmanını daha görevlendirecek. Kahramanmaraş genelinde travma alanında uzman 89 rehber öğretmenin yanı sıra toplam 700 rehber öğretmen, destek hizmetlerini kesintisiz sürdürecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve okul personelinin normalleşme sürecini hızlandırmak amacıyla psikososyal destek süreçlerini titizlikle yürütmeye devam edeceğini vurguladı. Bu kapsamda, uzmanlar tarafından öğrencilere ve öğretmenlere yönelik çeşitli etkinlikler ve bireysel görüşmeler düzenlenerek, travmanın etkileriyle başa çıkmalarına yardımcı olunması hedefleniyor.
Bakanlığın bu hızlı ve koordineli müdahalesi, yaşanan olayların ardından öğrencilerin ve öğretmenlerin psikolojik sağlığını koruma ve destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Süreç boyunca, psikososyal destek hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesi ve normalleşme sürecinin hızlandırılması için çalışmalar aralıksız devam edecek.
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3628 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3461 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3458 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3456 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3455 kez okundu