Pakistan, ABD ve İran heyetleri arasında gerçekleşecek ikinci tur müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. AA’ya konuşan hükümet yetkilileri, teknik düzeydeki heyetlerin büyük olasılıkla Pazartesi günü başkent İslamabad’da bir araya geleceğini bildirdi. Bu gelişme, ABD ve İran arasında yaşanan gerginliğin ardından bölgede istikrarın sağlanması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, ikinci tur görüşmelerin hazırlıkları kapsamında lojistik düzenlemeler de başlatıldı. Bu düzenlemeler, teknik heyetlerin yanı sıra görüşmeleri takip edecek medya mensuplarını da kapsıyor. Kaynaklar, taslak bir mutabakatın sağlanması halinde ABD Başkanı Donald Trump ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın imza töreni için İslamabad’a gelebileceğini belirtiyor.
ABD Başkanı Trump, daha önce yaptığı bir açıklamada, İran ile anlaşmaya varılması durumunda imza töreni için İslamabad’a gidebileceğini ifade etmişti. Trump, Pakistan’ın “harika bir ülke” olduğunu vurgulayarak, anlaşmanın İslamabad’da imzalanması halinde bu ziyareti gerçekleştirebileceğini belirtmişti.
Bölgedeki gelişmeler, ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı saldırıların ardından tırmanışa geçmişti. Ancak, 8 Nisan’da ABD ile İran arasında sağlanan ateşkes, çatışmaların son bulmasını sağlamıştı. Önceki müzakere turları, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in açıklamasına göre “bir anlaşmaya varılamadan” sona ermişti. İran yönetimi ise müzakerelerde anlaşmaya varılamamasının nedenini, ABD’nin “aşırı talepleri” olarak açıklamıştı.
İkinci tur müzakereler, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve kalıcı bir çözüm bulunması açısından kritik önem taşıyor. Pakistan’ın arabuluculuk rolü, hem ABD hem de İran tarafından takdirle karşılanıyor. Müzakerelerin sonucu, bölgedeki siyasi dengeleri doğrudan etkileyecek ve uluslararası arenada da yankı bulacaktır.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
133 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
127 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
109 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
106 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
102 kez okundu