Avrupa Birliği’nin (AB) tedarik zincirini çeşitlendirme politikaları, küresel otomotiv ekosisteminde yeni bir dönemi başlatıyor. Çin’e olan bağımlılığı azaltma hedefiyle şekillenen bu yaklaşım, Hindistan, Fas, Tunus ve Mısır gibi alternatif üretim merkezlerini öne çıkarırken, Türkiye için de stratejik bir öneme sahip. Türkiye’nin AB ile güçlü ticari bağları ve ihracatının önemli bir bölümünün AB ülkelerine yapılması, bu dönüşümün Türk otomotiv sektörü üzerindeki etkisini artırıyor.
Yeni dönemde Avrupa’nın öncelikleri değişiyor. Düşük maliyetin yanı sıra tedarik güvenliği, sürdürülebilirlik, hızlı teslimat, karbon yönetimi ve mevzuata uyum gibi faktörler, üretim tercihlerini belirleyen temel unsurlar haline geliyor. İTO 52. Komite Başkanı ve Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı’ya göre, Avrupa’daki bu yeni yapılanma, Türkiye için otomatik bir avantaj sağlamasa da doğru stratejilerle önemli bir sıçrama fırsatı sunuyor. Aşçı, “Avrupa’nın tedarik zincirinde yaşanan yeniden yapılanma, Türkiye için sıradan bir dış ticaret gelişmesi değil; sanayimizin konumunu yeniden tanımlayabileceği stratejik bir kırılma noktasıdır” şeklinde konuştu.
Türkiye otomotiv yedek parça ve satış sonrası ekosistemi, özellikle hızlı teslimat, teknik doğruluk ve sürdürülebilir hizmet beklentilerinin öne çıktığı alanlarda rekabet avantajına sahip. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin gücünün sadece üretim kapasitesinde değil, aynı zamanda Avrupa pazarının ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilme esnekliğinde yattığını belirtiyor. Bu durum, Türk şirketlerine ihracat artışının ötesinde, Avrupa’nın tedarik sisteminde daha kalıcı ve stratejik roller üstlenme imkanı sağlıyor.
Aşçı, bu fırsatın kalıcı kazanıma dönüşmesi için sektörün kendisini yeni dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden konumlandırması gerektiğini vurguladı. “Türkiye’nin bu yeni dönemde kendisini yalnızca uygun maliyetli üretici olarak anlatması artık yeterli değil. Bizim, yakın coğrafyada konumlanan, kaliteli, güvenilir, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli üretim yapabilen bir çözüm ortağı olduğumuzu çok daha güçlü biçimde ortaya koymamız gerekiyor” dedi. Artık, Avrupa’ya ürün satmaktan ziyade, Avrupa’nın tedarik sisteminin ayrılmaz bir parçası olmak hedefleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
20 Nisan 2026EKONOMİ
20 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
5010 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4412 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3599 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
3060 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
3042 kez okundu