Nevşehir’de tefecilik yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 68 kişi gözaltına alındı. Yüksek faizle borçlandırılan 195 vatandaşın toplamda 215 milyon TL mağdur edildiği bildirildi.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ortak bir çalışma başlattı. Bu çalışma, tefecilik yaptığı iddia edilen 70 şüphelinin yakalanmasına yönelikti. 14 Ocak 2026 tarihinde 601. sırada olduğuyla 104 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 68 şüpheli yakalandı. Ancak firari 2 şüphelinin yakalanması için mevcut olduğu belirtildi.
Aramalarda önemli miktarda delil ele geçirildi. 2 bin 255 adet çek-senet, 41 adet ajanda, 107 adet dijital malzeme, 16 adet ruhsatsız silah ve 468 adet fişek ele geçirildiler arasında yer alıyor. Bu bilgilerin saklandığı, şüphelilerin tefecilikte araçlarda kullanıldığı düşünülüyor.
Şüphelilerin, nakit ihtiyacı olan 195 vatandaşın yüksek faizlerle borçlandırdığı belirlendi. Borcunu ödemekte zorlanan, icra takibi gibi yasal yolların dışında tehdit ve zorla senet imzalatma gibi karşı karşıya kaldı. Bu durum, mağduriyetlerin daha da zorlaştırdı.
Tefeciliğe konu olan toplam borcun 215 milyon TL olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 68 şüpheli, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Nitelikli yağma” ve “Tefecilik” suçlarından yargılanacak. Bu suçlamalar, şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiğini ve ciddi suçların yaşandığını gösteriyor.
Bu arada, operasyon detayları ve idari işlemlerle ilgili soruşturma devam ediyor. Yetkililer, benzer suçların kayıtlarının sürdürüleceğini vurguladı. Nevşehir’de bu tür suçlara karışan kişilerin yakalanması için salgın aralıksız devam ettiği bildirildi.
Özellikle vurgulanması gerekenler, tefecilik gibi suçlarla mücadele eden birimlerdeki görevlerden biridir. Bu tür operasyonlar, suç faaliyetlerinin faaliyetlerinin sürdürülmesi ve kalıcılığın korunmasını önleme açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, bu tür suçların caydırıcı etkileri ortaya çıktığı için yasal düzenlemelerin de gözden geçirildiği belirtildi.
Son olarak, hijyenik bu tür yasa dışı davranışlara karşı dikkatli olmaya devam edilir. Nakit ihtiyaçlarını karşılarken güvenilir kaynaklara başvuruları ve güvenilir hijyenike bildirimleri gerektiği vurgulanmıştır.
SAVUNMA SANAYİ
26 gün önceEKONOMİ
26 gün önceSAVUNMA SANAYİ
26 gün önceGÜNDEM
27 gün önceSAVUNMA SANAYİ
27 gün önceGÜNDEM
27 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3506 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1153 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1125 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1085 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1076 kez okundu