Kayseri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını kazandı. Bu önemli gelişme, şehrin 6 bin yıllık geçmişi ve köklü kültürel mirasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu unvanın sadece Kayseri için değil, tüm Türkiye ve Türk dünyası için büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Kültepe’den günümüze uzanan zengin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekerek, şehrin bu unvanı hak ettiğini belirtti. Kentin tarihi yapıları ve kültürel değerlerin yaşatılmasına yönelik yürütülen restorasyon ve dönüşüm projelerine de değinen Büyükkılıç, bu çalışmaların Kayseri’yi Türk dünyasının kültür merkezi haline getireceğini ifade etti. “Kayseri’mizi Türk dünyasının kültür merkezi haline getirecek bu önemli adım, ortak tarih ve değerlerimizi daha güçlü şekilde geleceğe taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.
Büyükkılıç, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) önemine de değinen Büyükkılıç, teşkilatın Türk kültürünü koruma, yaşatma ve uluslararası düzeyde tanıtma amacıyla yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti. TÜRKSOY’un 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye tarafından kurulduğunu hatırlatan Büyükkılıç, bu teşkilatın Türk kültürüne yaptığı katkıların altını çizdi.
Kayseri’nin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi, şehrin kültürel ve tarihi değerlerinin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına ve Türk dünyası ülkeleri arasındaki kültürel bağların güçlenmesine önemli katkı sağlayacak. Bu unvan, Kayseri’nin kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması, tarihi mekanların restore edilmesi ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda yeni projelerin hayata geçirilmesini teşvik edecek.
Bu önemli gelişme, Kayseri’nin turizm potansiyelini de artıracak ve şehre daha fazla ziyaretçi çekilmesini sağlayacak. Kayseri, 2027 yılı boyunca Türk dünyasının kültür başkenti olarak, zengin kültürel mirasını ve tarihi dokusunu tüm dünyaya tanıtacak.
SAVUNMA SANAYİ
23 Nisan 2026EKONOMİ
23 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Nisan 2026GÜNDEM
23 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
143 kez okundu
2
Türkiye’de Evlilik ve Boşanma İstatistikleri: 2025 Yılında Evlenme Oranları Düşerken, Boşanmalar Arttı
142 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
132 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
115 kez okundu
5
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
112 kez okundu