Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP’deki ilk sezonunda İspanya’da mücadele etmeye hazırlanıyor. Jerez de la Frontera kentindeki 4,4 kilometrelik Jerez Pisti’nde gerçekleşecek yarış, Razgatlıoğlu için önemli bir sınav olacak. Prima Pramac Yamaha takımıyla yarışan Razgatlıoğlu, Dünya Superbike’ta elde ettiği üç şampiyonlukla adından söz ettirmişti.
İspanya Grand Prix’si, 25 tur üzerinden koşulacak. Yarışseverler, sıralama turlarını 25 Nisan Cumartesi günü TSİ 11.50’de, sprint yarışını ise TSİ 16.00’da izleyebilecekler. Büyük yarış ise 26 Nisan Pazar günü TSİ 15.00’te başlayacak. Bu heyecan verici yarışlar, motosiklet tutkunları için kaçırılmayacak anlar sunacak.
Razgatlıoğlu, MotoGP’deki ilk sezonunda henüz istediği sonuçları elde edemese de, umut vadeden performanslar sergiliyor. Sezonun ilk iki etabında Tayland ve Brezilya’da yarışları 17. sırada tamamlayan milli sporcu, ABD Grand Prix’sinde 15. olarak MotoGP kariyerindeki ilk puanını hanesine yazdırmayı başardı. Bu sonuç, Razgatlıoğlu’nun MotoGP’deki gelişimine dair önemli bir işaret olarak değerlendiriliyor.
Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP tarihine adını yazdıran ilk Türk sporcu unvanını taşıyor. Bu unvan, Razgatlıoğlu’nun sadece Türkiye için değil, tüm motosiklet dünyası için önemli bir temsilci olduğunu gösteriyor. Razgatlıoğlu’nun performansı, genç sporculara ilham verirken, motosiklet sporuna olan ilgiyi de artırıyor.
MotoGP Dünya Şampiyonası’nda pilotlar klasmanı da merakla takip ediliyor. Yarışseverler, şampiyonluk mücadelesini yakından takip ederken, Razgatlıoğlu’nun klasmandaki yükselişini de heyecanla bekliyor. Pilotlar klasmanının ilk 5 sırası, her yarışın ardından değişebilen dinamik bir yapıya sahip.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
24 Nisan 2026EKONOMİ
24 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Nisan 2026GÜNDEM
24 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Nisan 2026GÜNDEM
24 Nisan 2026
1
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
449 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
433 kez okundu
3
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
419 kez okundu