Hatay’da bir şantiyede meydana gelen ve 19 yaşındaki İbrahim Yaşar’ın hayatını kaybettiği konteyner yangınıyla ilgili ilk duruşma, Hatay 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İHA’nın haberine göre, olayın şüphelileri olduğu belirtilen M.K. ve B.S. isimli iki kişi hakkında ‘yangın suretiyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.
Mersin’den Hatay’a çalışmak için gelen İbrahim Yaşar, 4 Mart 2025 tarihinde bir inşaatta işe başlamıştı. Ancak genç işçi, 8 Mart’ta kaldığı konteynerin alevlere teslim olması sonucu hayatını kaybetti. Yangında aynı konteynerde kalan M.A.Ö. ise yaralandı.
İddianamede yer alan bilgilere göre, M.K. ve B.S.’nin olay günü bir akaryakıt istasyonundan 5 litrelik bir pet şişeyle benzin aldığına dair kamera kayıtları bulunuyor. İtfaiye raporları ise yangının, söndürülmeden bırakılan bir ateşten kaynaklanmadığını ortaya koyuyor.
Olayın tanıklarından M.A.Ö., ifadesinde, B.S.’yi olaydan bir gün önce telefonla konuşurken uyardığını belirtti. Daha sonra şüphelilerle birlikte kahve içtiklerini ifade eden M.A.Ö., olay anında M.K.’nin konteynerin kapısını açtığını, ardından B.S.’nin içeriye yanan bir bez attığını ve benzini döktüğünü söyledi.
Acılı baba Vedat Yaşar, duruşmada yaptığı açıklamada, oğlunun ilk işinde hayatını kaybettiğini belirterek, adaletin yerini bulmasını istedi. Yaşar, “Oğlum İbrahim Yaşar, 4 Mart 2025 yılında Hatay’a çalışmaya geldi. Orada bir şirkette su tesisatçı olarak çalışmaya geldi. İbrahim’i 8 Mart’ta iki kişi üstüne benzin döküp canice yaktılar. Tanımadığımız şahıslardı ve o şahıslarla biz hayatımızda ne aynı şehirde yaşadık ne de tanışıklığımız var. Bunların niçin, ne sebeple oğlumu yaktıklarını ben de bilmiyorum. Benim oğlum da mağdur ailelerin bir bireyidir. Biz oğlumun adaletinin sağlanması için buradayız ve bugün burada umarım adalet yerini bulur,” dedi. Vedat Yaşar, oğlunun hayat dolu bir genç olduğunu ve ilk işinin dördüncü gününde katledildiğini dile getirdi.
Dava süreci devam ederken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve adaletin tecelli etmesi bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
12 Haziran 2026EKONOMİ
12 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Haziran 2026GÜNDEM
12 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Haziran 2026GÜNDEM
12 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4941 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3453 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3337 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3337 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3335 kez okundu