İzmir’de 12 Temmuz’da meydana gelen sağanak yağışlar sırasında yaşanan elektrik çarpması sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili dava, yeniden gündeme geldi. İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan ikinci el eşya satıcısı İnanç Öktemay’ın yaşamını yitirdiği trajik olayda, yargı süreci yeni bir evreye taşındı.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 42 kişi hakkında ‘Taksirle öldürme’ suçundan dava açılmıştı. Sanıklar hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası talep edilirken, suçun bilinçli taksirle işlendiği gerekçesiyle cezaların artırılması istenmişti. İlk derece mahkemesi olan İzmir 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, çeşitli sanıklara farklı oranlarda hapis cezaları verilmişti. Ancak, tarafların itirazları üzerine dosya istinafa taşındı.
İzmir Bölge İdare Mahkemesi 14’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararlarını bozarak önemli değişikliklere imza attı. Mahkeme, bazı sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı verirken, bazı sanıkların ise tahliye taleplerini reddetti. Yeniden yargılama kararı verilen isimler arasında Cengiz Topel Demircan, Ahmet Demircan, Cenan Demircan, Volkan Şirin, Mustafa Atakan, Necati Ergin, Ali Arcan, Mehmet Fatih Tosun, Mert Ceylan, Koray Arif Fırat, Ekrem Yıldırım ve Sefa Pişkinleblebici yer alıyor.
Öte yandan, Mehmet Zeki Aytulun, Arif Kapuş ve Doğan Kılıç’ın tahliye talepleri, üzerlerine atılı suçun vasfı ve mevcut delil durumları dikkate alınarak reddedildi. Bu gelişmeler, davanın seyrini ve kamuoyundaki yankısını daha da artıracak nitelikte. İstinaf Mahkemesi’nin aldığı bu kararlar, olayın sorumlularının yargılanma sürecinde yeni bir dönemi başlatmış oldu.
Davanın ilerleyen aşamalarında, yeniden yargılama kararı verilen sanıkların savunmaları ve yeni deliller ışığında nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. Bu süreçte, hayatını kaybedenlerin yakınları için adaletin tecelli etmesi umulurken, kamuoyu da gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.
SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026EKONOMİ
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4638 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2321 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2272 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2235 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2233 kez okundu