DOLAR 45,1865 -0.01%
EURO 53,1579 0.18%
ALTIN 6.630,35-1,26
BITCOIN 34940951.64869%
Mersin
25°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Siirt’te Komşusunu Öldüren Şahıs Ağırlaştırılmış Müebbet Hapisle Yargılanacak
20 okunma

Siirt’te Komşusunu Öldüren Şahıs Ağırlaştırılmış Müebbet Hapisle Yargılanacak

ABONE OL
1 Mayıs 2026 11:50
Siirt’te Komşusunu Öldüren Şahıs Ağırlaştırılmış Müebbet Hapisle Yargılanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siirt’te 2025 yılında meydana gelen olayda, komşusu Gülhan Börülce’yi (39) öldüren Şükrü Kaya ve eşi Fatma Kaya hakkında iddianame hazırlandı. Habertürk’ün haberine göre, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Şükrü Kaya ve Fatma Kaya çifti, ‘tasarlayarak canavarca hisle kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından yargılanacak. Şükrü Kaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, Fatma Kaya hakkında da aynı suçlardan cezaların yanı sıra ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 18 Aralık 2025’te Siirt’in Barış Mahallesi’ndeki bir lojmanda meydana geldi. Gülhan Börülce’den haber alamayan yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Börülce’nin bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Börülce’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Ankara’ya götürülerek toprağa verildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üst komşular Şükrü Kaya (33) ve eşi Fatma Kaya (30), cinayetle ilgili olarak tutuklandı. Şükrü Kaya, emniyetteki ifadesinde yasa dışı bahis oynadığını ve yüksek miktarda para kaybettiğini itiraf etti. Börülce’yi öldürme ve kolundaki bilezikleri çalma planını yaptığını da belirtti. Şükrü Kaya’nın çaldığı altınları kuyumcuda bozdurduğu anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, maktulün yakınları, tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren Şükrü Kaya, kumar borçları nedeniyle Gülhan Börülce’nin bileziklerini çalmayı planladığını anlattı. Kaya, olay günü kapıyı su içmek bahanesiyle çaldığını ve çıkan boğuşma sonucu Börülce’yi öldürdüğünü belirtti. Kaya, “Amacım tehdit edip altınlarını almaktı” şeklinde konuştu.

İddianamede, 4 şüpheli hakkında ise ‘kasten öldürme’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği belirtildi. Dava süreci, sanıkların ifadeleri ve deliller ışığında devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r