İstanbul Boğazı, Panama bayraklı bir kuru yük gemisinde meydana gelen makine arızası nedeniyle çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edilirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geminin kurtarılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
Olay, 185 metre uzunluğundaki ‘Zaltron’ isimli kuru yük gemisinin İstanbul Boğazı geçişi sırasında Galatasaray Adası önlerinde makine arızası yapmasıyla meydana geldi. Arıza nedeniyle İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği, emniyet amacıyla çift yönlü olarak askıya alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KURTARMA-3, KURTARMA-5 ve KURTARMA-9 römorkörleri ivedilikle olay yerine yönlendirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı Kuruçeşme önlerinde makine arızası yapan ZALTRON isimli gemi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-3, KURTARMA-5 ve KURTARMA-9 Römorkörlerimiz olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, emniyet amacıyla çift yönde ve geçici olarak askıya alındı.” ifadelerine yer verildi. Yetkililer, geminin en kısa sürede güvenli bir şekilde çekilmesi ve boğaz trafiğinin normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Öte yandan, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde meydana gelen bir olayda, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Ahmet Kılıç isimli şahıs, üvey kardeşleri Hamza Kılıç ve Sabri Kılıç’ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Ahmet Kılıç, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
İstanbul Boğazı’ndaki gemi arızası ve Şanlıurfa’daki cinayet olayıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yetkililer, her iki olayla ilgili de kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladı.
SAVUNMA SANAYİ
03 Mayıs 2026EKONOMİ
03 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4693 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2379 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2333 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2292 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2289 kez okundu