Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın ülkesindeki farklı kentlere yönelik düzenlediği hava saldırılarında 21 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski, Rus ordusunun özellikle sivil altyapıyı hedef aldığını ve bunun bir terör eylemi olduğunu vurguladı.
Zelenski’nin açıklamasına göre, en ağır bilanço Zaporijya kentinde yaşandı. Rus güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda, 12 sivil hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı. Zelenski, saldırının güdümlü bombalarla yapıldığını ve sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını belirtti.
Rusya’nın hava saldırıları akşam saatlerinde Dnipro kentine de yöneldi. Bu saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği bilgisi Zelenski tarafından paylaşıldı. Saldırılarla ilgili detaylar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Gün içinde Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrine de Rus ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendi. Kramatorsk’taki saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Zelenski, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.
Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya’nın sivil hedeflere yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumu bu eylemlere karşı daha güçlü tepki vermeye çağırdı. Zelenski, Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığının altını çizdi. Bu tür saldırıların savaş suçları olduğunu belirten Zelenski, sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
Rusya’dan ise henüz saldırılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, uluslararası kamuoyu, sivilleri hedef alan bu saldırıları şiddetle kınamaya devam ediyor. Ukrayna’daki savaşın başladığı günden bu yana, sivil kayıpların artması endişe verici bir tablo çiziyor. Uluslararası kuruluşlar, tarafları sivil halkın güvenliğini sağlamaya ve uluslararası hukuka uymaya çağırıyor.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
187 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
186 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
172 kez okundu