Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Çad Gölü bölgesinde yer alan Barka Tolorom Adası’ndaki askeri üsse düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Çad halkına başsağlığı dilendiği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Çad Gölü vilayetinde bir askeri üsse düzenlenen terör saldırısını kınıyoruz.” ifadesine yer verildi. Bu menfur saldırının, terörün hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu bir kez daha gösterdiği vurgulandı. Türkiye, terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve uluslararası toplumla birlikte terörle mücadeleye devam edeceğini belirtti.
Açıklamada, “Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Çad halkına başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri kullanılarak, Türkiye’nin Çad halkının acısını paylaştığı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye’nin terörle mücadelesinde Çad’a desteğini sürdüreceği de vurgulandı. Bu destek, eğitim, teçhizat ve istihbarat paylaşımı gibi çeşitli alanlarda olabilir. Türkiye, Çad’ın güvenliğinin sağlanması ve terör tehdidinin ortadan kaldırılması için uluslararası işbirliğine de önem verdiğini belirtti.
Çad Gölü bölgesi, uzun süredir terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği bir alan olarak biliniyor. Bölgedeki istikrarsızlık, hem yerel halk için hem de uluslararası güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Türkiye, bu tür saldırıların bölgedeki istikrarı daha da bozabileceği endişesini dile getirerek, terörle mücadelenin önemine dikkat çekti.
Türkiye’nin Çad’a yönelik desteği, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Türkiye, Afrika kıtasındaki ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye büyük önem veriyor. Bu kapsamda, Çad ile yapılan işbirliği, sadece güvenlik alanında değil, aynı zamanda ekonomik ve kültürel alanlarda da güçlendirilmeye çalışılıyor. Türkiye, Çad’ın kalkınmasına destek olmak ve bölgedeki barış ve istikrara katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
4
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu