Malatya merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teşkilatı içindeki gizli yapılanmasına yönelik büyük bir darbe vuruldu. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, MİT Başkanlığı, İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince yürütülen titiz çalışmalar neticesinde operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda, örgütün emniyet yapılanması içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyonların Malatya merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde eş zamanlı olarak düzenlenmesi, örgütün ülke genelindeki yaygın yapılanmasına işaret ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün emniyet içindeki sızma ve gizli faaliyetlerinde kritik roller üstlendiği düşünülüyor. Operasyonlar kapsamında, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar, dijital materyaller ve delil niteliği taşıyan birçok belgeye el konulduğu belirtiliyor.
FETÖ/PDY’nin emniyet içindeki yapılanması, örgütün devletin kritik kurumlarına sızma ve illegal faaliyetlerini sürdürme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Bu tür operasyonlar, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi açısından büyük önem taşıyor. Emniyet güçleri, örgütün tüm unsurlarının tespit edilmesi ve adalete teslim edilmesi için çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. Soruşturma kapsamında, örgütün finans kaynakları, haberleşme yöntemleri ve diğer bağlantılarının da araştırıldığı öğrenildi. Operasyonların, örgütün emniyet içindeki yapılanmasının tamamen çökertilmesine ve örgütün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.
Bu operasyon, devletin terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirilirken, vatandaşların güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması için yürütülen çalışmaların kesintisiz devam edeceği vurgulanıyor. Yetkililer, vatandaşların terör örgütleriyle mücadeleye destek vermesini ve şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesini istiyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
184 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
183 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
182 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
182 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu