Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını kınamaya devam ediyor ve Kiev’deki varlığını koruyacağını duyurdu. AB Dış İlişkiler Sözcüsü Anouar Al Anouni, düzenlediği günlük basın toplantısında Rusya’nın Kiev’e yönelik tehditlerini değerlendirdi.
Al Anouni, Rusya’nın kamuoyuna yaptığı açıklamaları ‘tırmandırma taktiklerinin bir parçası’ olarak nitelendirdi. “Rusya, bir kez daha kendi saldırgan savaşının sorumluluğunu utanmazca Ukrayna’ya yüklemeye çalışıyor,” ifadelerini kullanan Al Anouni, AB’nin Kiev’deki tutumunu değiştirmeyeceğini vurguladı.
Rusya’nın saldırılarının Kiev ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde günlük bir gerçeklik haline geldiğine dikkat çeken Al Anouni, son yıllarda Rusya’nın sorumsuz saldırıları nedeniyle AB Delegasyonu dahil olmak üzere Kiev’deki birçok diplomatik misyonun zarar gördüğünü belirtti. Ukrayna’nın uzun süredir ateşkes ve barış çağrılarında bulunmasına rağmen Rusya’nın savaşı durdurmaya yönelik ciddi bir niyet göstermediğini, aksine gerilimi tırmandırmaya ve insanları öldürmeye devam ettiğini savundu.
Bu açıklamalar, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamaların ardından geldi. Zaharova, diğer ülkelere yönelik ‘Ukrayna’nın başkenti Kiev’den diplomatik misyon çalışanlarını tahliye etme’ çağrısında bulunmuştu. Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin 9 Mayıs Zafer Günü’nde Moskova’ya saldırı tehdidinde bulunduğunu anımsatarak, Rusya Savunma Bakanlığı’nın ‘buna karşılık olarak Kiev’in merkezine yoğun füze saldırısı düzenleyebileceği’ uyarısında bulunduğunu da belirtti.
AB’nin bu açıklamaları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumuna karşı uluslararası toplumun duruşunu yansıtıyor. AB, Ukrayna’ya verdiği desteği sürdüreceğini ve Rusya’nın saldırılarını kınamaya devam edeceğini vurguluyor. Bu gelişmeler, Ukrayna’daki çatışmaların devam ettiğini ve uluslararası arenada gerginliğin sürdüğünü gösteriyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
184 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
183 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
182 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
182 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu