Ankara – Dijital Medya Merkezi (DMM), Suriye hükümetinin ithalata yönelik gümrük düzenlemeleriyle ilgili bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialara açıklık getirdi. DMM’den yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin dezenformasyon içerdiği ve kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, Suriye İthalat ve İhracat Ulusal Komitesi tarafından 2025 yılında alınan ve bazı kesimlerce yeniymiş gibi sunulan kararların, sadece Türkiye’ye özel bir uygulama olmadığı, tüm dünyadan yapılan ithalatı kapsadığı vurgulandı. DMM, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade etti.
DMM, iddiaların aksine, Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacminin 2026 yılının Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış göstererek 1 milyar 350 milyon dolar seviyesini aştığını belirtti. Bu verilerin, ticari ilişkilerin sekteye uğramadığını, aksine ivme kazandığını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, 7 Nisan 2026 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Suriye Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK/JETCO) 1’inci Dönem Toplantısı ve beraberindeki İş ve Yatırım Forumu’nun, iki ülke iş dünyasının mevcut potansiyeli daha da geliştirme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ettiği belirtildi.
DMM, kamuoyunu dost ve komşu ülkelerle ilişkileri hedef alan algı operasyonlarına ve kara propaganda faaliyetlerine karşı hassas olmaya çağırdı. Resmi verilerle ve açıklamalarla bağdaşmayan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Bu tür haberlerin, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri zedelemeye yönelik olduğu ve güven ortamını bozmaya çalıştığına dikkat çekildi.
Ek Bilgi: Öte yandan, Bursa’da yaşayan 71 yaşındaki balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan ve 15’inci kez Eskikaraağaç Leylek Köyü’ne gelen Yaren ve eşi Nazlı leyleğin 5 yavrusu oldu. Bu sevindirici haber, bölgedeki doğal yaşamın ve dostluğun bir sembolü olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5027 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3572 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3427 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3424 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3422 kez okundu