İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli ve milli atılımlarını gözler önüne seriyor. Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu fuarda, Türkiye’nin zırh çeliği üreticisi Miilux, stratejik öneme sahip ürünleriyle dikkat çekiyor. OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Miilux, savunma sanayisine sağladığı kritik katkılarla öne çıkıyor.
Miilux, Sivas’tan çıkarılan madeni Manisa’daki yüksek teknolojiye sahip tesislerinde işleyerek, kara araçlarından milli gemilere kadar birçok platform için hayati öneme sahip koruma sağlıyor. Yüzde 100 yerli sermaye ve teknolojiyle üretim yapan Miilux, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçlarını karşılarken, küresel pazarda da rekabet gücünü artırıyor.
OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, SAHA İstanbul’un Türk savunma sanayisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, fuarın her yıl hem katılımcı hem de ziyaretçi sayısında büyüme kaydettiğini ifade etti. Yalçıntaş, Türk savunma sanayisinin gelişimini memnuniyetle karşıladıklarını ve Miilux’un bu ekosistemdeki kritik rolüne dikkat çekti.
Yalçıntaş, Miilux’un Türkiye’nin tek yerli ve milli zırh çeliği üreticisi olduğunu vurgulayarak, şirketin maden aşamasından nihai ürüne kadar tüm değer zincirini ülke sınırları içinde tamamladığını belirtti. Zırh çeliğinin dünya genelinde stratejik bir savunma malzemesi olduğuna işaret eden Yalçıntaş, Miilux’un üretim ve ihracat konusunda herhangi bir kısıtlamaya sahip olmadığını ifade etti. Sivas’tan çıkarılan madenin, Ereğli ve İstanbul’da çeliğe dönüştürüldükten sonra Manisa’da zırh çeliği haline getirildiğini belirten Yalçıntaş, bu sayede Türkiye’nin zırh çeliği tedarikinde dışa bağımlılığının ortadan kalktığını vurguladı.
Miilux’un ürettiği zırh çeliğinin kara araçlarının yanı sıra deniz projelerinde de kullanıldığına dikkat çeken Yalçıntaş, milli denizaltı ve uçak gemisi çeliklerinin de Miilux tarafından sağlandığını belirtti. Bu durumun Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Yalçıntaş, Türkiye’nin savunma sanayisindeki kümelenme başarısının küresel ölçekte bir ağırlık oluşturduğunu ve sektördeki hiçbir oyuncunun Türkiye’yi göz ardı edemeyeceğini sözlerine ekledi.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
187 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
186 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
172 kez okundu