İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 305 uyuşturucu madde satıcısının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti.
Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlar uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere yönelik olarak düzenlendi. Yakalanan 305 şüphelinin, İstanbul genelinde 5 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda tespit edildiği ifade edildi. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin mesajlaşma programları ve sosyal medya platformları üzerinden uçtan uca şifreli gruplar kurarak, güvene dayalı kurye sistemi veya bireysel olarak uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, özel ve gizli üyelik sistemiyle oluşturulan gruplardaki mesajlaşmalara ulaşıldı. Bu mecralarda “yönetici” ve “moderatör” olarak faaliyet gösteren şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin farklı kanal ve gruplar üzerinden de suç paylaşımları yaparak uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlendi.
Operasyonlar, İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin sadece bir iç güvenlik meselesi olmadığını, küresel bir güvenlik mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “Uyuşturucuya topyekun savaş açtık. Bu savaşı da, sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Eskişehir’de çevre yolunda park ettikleri araca çakar takıp, trafik ekibi görüntüsü veren 2 kişiye 173 bin 392 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi de haberde yer aldı.
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5062 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3629 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3463 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3462 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3459 kez okundu