ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo’nun yerine atanan Bakan Yardımcısı Don Graves’in yerine geçen Ticaret Bakanı Bruce Lutnick, ABD Senatosu Ödenekler Komitesi’nde geniş bant dağıtım finansmanının gözden geçirilmesi oturumunda, Jeffrey Epstein ile olan bağlantıları hakkında açıklamalarda bulundu. Senatör Chris Van Hollen, Lutnick’in Epstein ile olan ilişkisinin boyutunu Kongre’ye ve Amerikan halkına yanlış tanıttığını belirterek, bu durumun Lutnick’in görevine uygunluğunu sorguladı.
Van Hollen, Lutnick’in 2005 yılında eşiyle birlikte Epstein ile karşılaştığında cinsel imalarından rahatsız olduğunu söylediğini ancak sonrasında Epstein ile bir daha görüşmediğini ima ettiğini hatırlattı. Ancak, Epstein dosyalarından çıkan yeni bilgilerin, Lutnick’in ifadelerinin aksine, 2008’de Epstein’in fuhuşa teşebbüsten mahkum edilmesinden sonra bile 13 yıl boyunca Epstein ile etkileşimde bulunduğunu gösterdiğini vurguladı. Bu durum, Lutnick’in güvenilirliğini ciddi şekilde zedeledi.
Lutnick ise Senato’da durumu açıklığa kavuşturmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Epstein ile New York’taki evine taşındıktan sonra tanıştığını belirten Lutnick, daha sonraki 14 yıl içinde Epstein ile sadece iki kez görüştüğünü ve bir daha görüşmediğini savundu. Lutnick, Epstein ile 14 yıllık süre boyunca neredeyse hiçbir bağlantısının olmadığını ve milyonlarca belge arasında kendisini Epstein ile ilişkilendiren sadece 10 e-posta olabileceğini belirtti. Aile tatili sırasında Epstein ile öğle yemeği yediğini doğrulayan Lutnick, eşi, çocukları ve dadıları ile birlikte başka bir çift ve çocuklarının da orada olduğunu söyledi. Lutnick, adayı ziyaret ettiğinde uygunsuz bir şey görmediğini ve sadece Epstein için çalışan personeli gördüğünü ifade etti. Epstein’ın New York’taki evinde akşam yemeği yiyip yemediği sorusuna ise “Hayır” yanıtını verdi.
Lutnick, Epstein ile ilgili sahip olduğu tüm kayıtları paylaşmaya hazır olduğunu ve saklayacak hiçbir şeyi olmadığını belirtti. Bu durum, komite tarafından incelenecek ve Lutnick’in ifadelerinin doğruluğu değerlendirilecektir. Olay, ABD kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve Lutnick’in görevine devam edip etmeyeceği merak konusu olmuştur.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026EKONOMİ
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026
1
Bakan Çiftçi’den Sahipsiz Hayvan Açıklaması: Toplama İşlemi Hızla Devam Ediyor
583 kez okundu
2
İran Krizi Küresel Ekonomiyi Sarsarken: Hangi Sektörler Rekor Kâr Elde Ediyor?
578 kez okundu
3
BM: İsrail’in Batı Şeria’daki Eylemleri Sonucunda On Binlerce Filistinli Yerinden Edildi
577 kez okundu
4
İstanbul’da Trafik Düzeni: 3 İlçede Etkinlikler Nedeniyle Kapanacak Yollar ve Alternatif Güzergahlar
575 kez okundu
5
İsrail’in Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’na Saldırısı: Çok Sayıda Yaralı ve Evler Yıkıldı
572 kez okundu