DOLAR 43,6495 0.04%
EURO 52,0169 0.16%
ALTIN
BITCOIN 2924716-2.18071%
Mersin
14°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Ramazan Ayına Hazırlanıyor: Kent Işıklarla Donatılacak
4 okunma

İstanbul Ramazan Ayına Hazırlanıyor: Kent Işıklarla Donatılacak

ABONE OL
11 Şubat 2026 10:50
İstanbul Ramazan Ayına Hazırlanıyor: Kent Işıklarla Donatılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Valiliği, Ramazan ayı boyunca kent genelinde gerçekleştirilecek ışıklandırma ve süsleme çalışmalarını duyurdu. AA’daki habere göre, Vali Davut Gül’ün imzasıyla ilgili kamu kurumlarına gönderilen yazıda, mübarek Ramazan ayının manevi ikliminin, milletin huzur, kardeşlik ve birliğine katkı sağladığı vurgulandı. Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçe belediyesinin yanı sıra kaymakamlıkların da dahil olduğu kamu kurumları, Ramazan ayına özel hazırlıklar yapacak.

Valilik tarafından gönderilen yazıda, Ramazan ayının ruhuna uygun faaliyetlerin önemi belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Ramazan boyunca ilimiz genelinde, tarihi binalarda, binanın tarihsel dokusuna zarar vermeyecek biçimde ışıklandırma ve dış cephe aydınlatmalarının gece boyunca açık bulundurulması, yeni binalar ile diğer elverişli yapılarda ramazan temalı süslemelerle ışıklandırma yapılması, meydanlar, ana arterler, alışveriş merkezleri, cadde ve sokaklar, köprü, kule gibi sembol yapılar ile kamuya açık alanlarda, camiler ve çevrelerinde geleneksel uygulamalara uygun şekilde, çevre estetiği gözetilerek hilal, yıldız temalı süslemelerle ışıklandırma çalışmalarının yapılması…” Bu çalışmaların, başta kaymakamlar olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu kapsamda, tarihi binalar, modern yapılar, meydanlar, ana arterler, alışveriş merkezleri ve sembol yapılar, Ramazan temalı süslemelerle ışıklandırılacak. Özellikle cami çevrelerinde geleneksel motiflerin kullanılacağı, çevre estetiğine özen gösterileceği ifade edildi. Bu uygulamalarla, Ramazan ayının manevi atmosferinin şehre yayılması ve vatandaşların bu mübarek ayı daha coşkulu bir şekilde yaşaması hedefleniyor. İstanbul Valiliği’nin bu kararı, Ramazan ayının gelişiyle birlikte kentte gözle görülür bir değişim yaratacak. Işıklandırmalar ve süslemeler, İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu Ramazan ayının manevi atmosferiyle bir araya getirecek. Bu çalışmaların, şehir sakinlerinin ve ziyaretçilerin Ramazan coşkusunu artırması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r