Borsa İstanbul’da (BIST 100) gün, negatif bir seyirle tamamlandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,22 puanlık bir düşüş yaşarken, toplam işlem hacmi 195,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi günü hafif artıda kapatırken, holding endeksinde önemli bir değer kaybı görüldü.
Sektörel bazda farklılaşmalar gözlendi. En çok kazandıran sektör %3,12 ile iletişim olurken, en çok kaybettiren sektör ise %2,31 ile turizm oldu. Bu durum, piyasada sektörler arasında farklı dinamiklerin etkili olduğunu gösteriyor.
Küresel Piyasalar ve ABD Verileri
Küresel piyasalarda, ABD’den gelen istihdam verileri sonrası genel olarak pozitif bir hava hakimdi. ABD’de tarım dışı istihdam, Ocak ayında 130 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. İşsizlik oranı ise %4,4’ten %4,3’e geriledi. Bu olumlu veriler, yatırımcıların risk iştahını artırabilirken, yurt içinde BIST 100’ün negatif seyri dikkat çekiyor.
Türkiye Ekonomisinden Veriler
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin ticaret satış hacmi Aralık 2025’te yıllık bazda %3,8, perakende satış hacmi ise %16,3 yükseldi. Bu veriler, iç tüketimin ve ticaretin canlı olduğuna işaret ediyor.
Piyasaların Gözü Yarınki Verilerde
Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Enflasyon Raporu ve haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise Japonya’da enflasyon, Almanya’da cari işlemler dengesi ve İngiltere’de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor. Bu verilerin, piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.
Teknik Analiz ve Destek/Direnç Seviyeleri
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.600 ve 13.500 puanın destek, 14.000 ve 14.100 puanın ise direnç konumunda olduğu ifade ediliyor. Bu seviyeler, yatırımcılar için önemli takip noktaları olarak öne çıkıyor.
Haber Kaynakları
Haber detayları Habertürk‘ten alınmıştır.
SAVUNMA SANAYİ
8 gün önceEKONOMİ
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önce
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
3597 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
2966 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
2164 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
1629 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
1614 kez okundu