DOLAR 43,7339 0.19%
EURO 51,9339 -0.02%
ALTIN 7.075,012,56
BITCOIN 30469321.27859%
Mersin
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Aksaray’da Küçükbaş Hayvancılığa Dev Destek: “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Başlıyor
8 okunma

Aksaray’da Küçükbaş Hayvancılığa Dev Destek: “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Başlıyor

ABONE OL
14 Şubat 2026 20:00
Aksaray’da Küçükbaş Hayvancılığa Dev Destek: “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi, Aksaray’da hayata geçiriliyor. Aksaray Valiliği öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Bankası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle yürütülecek proje, kırsal kalkınmayı desteklemeyi ve küçükbaş hayvan üretimini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında üreticilere önemli finansal destek sağlanacak. Toplamda 1 milyon 200 bin lira kredi imkânı sunulacak. Bu kapsamda, 300 bin liraya kadar sıfır faizli, 900 bin liraya kadar ise düşük faizli kredi verilecek. Yaklaşık 1,5 milyar liralık finansal destekle Aksaray genelinde 125 bin küçükbaş hayvan alımı planlanıyor. Krediler, Ziraat Bankası aracılığıyla ipotek talep edilmeden, öz kaynak şartı aranmadan ve iki kefil ile uzun vadeli ve düşük faizli olarak kullandırılacak.

Projenin temel amaçları arasında dar gelirli vatandaşların üretime katılımını sağlamak, köyden kente göçü azaltmak ve tersine göçü teşvik etmek yer alıyor. Aksaray Valisi Murat Duru, projenin kentin hayvancılık potansiyelini daha da güçlendireceğini belirtti. Vali Duru, “Aksaray sahip olduğu geniş mera varlığı ve güçlü üretim kültürüyle önemli bir potansiyele sahip. Üreten ve köyünde kalmayı tercih eden vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Proje, 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren kendi adına küçükbaş hayvancılık yapan veya daha önce bu faaliyeti yürütmüş üreticilere açık olacak. Başvuru sahiplerine 100 adet küçükbaş hayvan verilecek ve kredi süresi azami 7 yıl olacak. Ayrıca, sözleşmede belirlenen ırklara ait 6-24 ay yaş arası dişi koyun sayısının 100’ün altına düşmemesi şartı aranacak.

Bu önemli proje ile Aksaray’da hayvancılığın gelişimi ve kırsal ekonominin canlanması hedefleniyor. Projenin detayları ve başvuru şartları için ilgili kurumların web siteleri ve duyuruları takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r