DOLAR 43,7357 0.06%
EURO 51,8477 0%
ALTIN 6.922,94-1,31
BITCOIN 2973248-1.26713%
Mersin
14°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

beIN Trio’dan Hakem Kararlarına Eleştiri: Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Yorumları
8 okunma

beIN Trio’dan Hakem Kararlarına Eleştiri: Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Yorumları

ABONE OL
15 Şubat 2026 11:30
beIN Trio’dan Hakem Kararlarına Eleştiri: Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Yorumları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sporseverlerin merakla beklediği Trabzonspor – Fenerbahçe maçının hakem kararları, beIN Sports yorumcuları Deniz Çoban, Bahattin Duran ve Bülent Yıldırım’ın değerlendirmeleriyle masaya yatırıldı. Hakem Halil Umut Meler’in maç içindeki kritik anlardaki kararları, tartışmalara yol açtı.

Maçın başında yaşanan bir pozisyonda, Deniz Çoban, hakemin oyuncunun elle oynamasını görme şansının az olduğunu belirtirken, Bahattin Duran, hakemin devam kararını desteklediğini ifade etti. Bülent Yıldırım da pozisyon için “devam” kararına katıldığını söyledi.

Maçın 32. saniyesinde yaşanan Oulai’nin Talisca’ya yaptığı faulde kart çıkıp çıkmaması gerektiği tartışıldı. Bahattin Duran, Oulai’nin müdahalesinin masum olmadığını ve en azından uyarı alması gerektiğini savundu. Duran, Talisca’nın yerde olduğu sırada Oulai’nin eline yaptığı müdahalenin de sportmenlik dışı olduğunu ve kartla cezalandırılması gerektiğini belirtti. Deniz Çoban da Oulai’nin koluna yaptığı müdahalenin sarı kartlık olduğunu, ancak hakemin bu pozisyonu görmesinin zorluğuna dikkat çekti. Bülent Yıldırım ise Oulai’nin Talisca’nın koluna doğru yaptığı hamlenin sarı kartlık olduğunu ifade etti.

Hakemin faul kararı verdikten sonra ofsayt bayrağının kalkması üzerine de yorumlar yapıldı. Deniz Çoban, FIFA hakeminin serbest vuruş kararından ofsayta dönmesinin mümkün olmadığını belirtirken, Bahattin Duran, hakemin prosedürü uygulaması gerektiğini söyledi.

Skriniar’ın faulüyle ilgili olarak, Bahattin Duran, kontrolsüzlük olmadığını ve en fazla dikkatsiz hareketten faul kararı verilmesi gerektiğini belirtirken, Deniz Çoban da ayağını çektiğini ifade etti. Bülent Yıldırım ise bu pozisyonun net bir faul olduğunu ancak sarı kartlık bir müdahale olmadığını söyledi.

9. dakikada Semedo’nun Oulai’ye yaptığı müdahalede faul kararı yeterli görülürken, 14. dakikada Fenerbahçe’nin attığı gol öncesi İsmail’in topa elle müdahalesi olup olmadığına dair yorumlar yapılmadı. Hakem kararları ve yorumlar, maçın ardından futbolseverler arasında uzun süre tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r