DOLAR 43,7213 -0.04%
EURO 51,8504 -0.18%
ALTIN 7.019,57-0,78
BITCOIN 2970903-0.76868%
Mersin
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kocaeli Adliyesi’nde Vurgun: Emanet Depodan 2 Kilo Altın ve Dolar Çalındı, Çalışan Tutuklandı
5 okunma

Kocaeli Adliyesi’nde Vurgun: Emanet Depodan 2 Kilo Altın ve Dolar Çalındı, Çalışan Tutuklandı

ABONE OL
16 Şubat 2026 18:30
Kocaeli Adliyesi’nde Vurgun: Emanet Depodan 2 Kilo Altın ve Dolar Çalındı, Çalışan Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Adliyesi’ni sarsan bir olayda, adli emanet deposunda görevli bir yardımcı personel, yüklü miktarda altın ve nakit parayı çaldığı iddiasıyla tutuklandı. Geçtiğimiz yıl İzmit’teki Kocaeli Adliyesi’nin ana binasında meydana gelen olayda, suç delillerinin saklandığı emanet deposunda görevli B.B. isimli şahsın, 11 Kasım’da işe gelmemesi üzerine şüphelenen yetkililer sayım yaptı. Yapılan sayımda, yaklaşık 2 kilo ağırlığında altın ve 6 bin 400 dolar nakit paranın yerinde olmadığı tespit edildi.

DHA’nın haberine göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında B.B. hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheli, 12 Kasım’da Sakarya’nın Ferizli ilçesinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.B., çıkarıldığı mahkemede ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Soruşturma dosyasına göre, emanetlerin 3,5-4 aylık bir süre içinde çalındığı belirlendi. B.B.’nin, sayım yapılacağının söylenmesi üzerine işe gelmediği öğrenildi. Sayımda çalınan ziynet eşyaları arasında, 22 ayar altından 1156 gram bilezik ve çeşitli yüzükler, 14 ayar altından 726 gram, 24 ayar altından 3 gram, 18 ayar altından 80,25 gram, 5’li cumhuriyet altını ve yüklü miktarda dolar bulunuyor.

Olayla ilgili olarak adli emanet memuru Ç.E. hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildiği belirtilirken, adliyedeki diğer görevliler hakkında da soruşturma başlatıldı. B.B.’nin yakalandığında üzerinden sadece döviz çıktığı öğrenilirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturmaların devam ettiği bildirildi.

Bu arada, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde meydana gelen bir olayda ise, 83 yaşındaki bir şahıs, tartıştığı 72 yaşındaki eşini yatağında boğazını keserek öldürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r