Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) saygınlığına zarar vermekle suçladı. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin son dönemdeki siyasi tutum ve davranışlarını eleştirerek, bu davranışların TBMM’nin itibarını zedelediğini savundu.
Bahçeli, açıklamasında CHP’nin özellikle son günlerdeki Meclis çalışmalarındaki tavırlarını hedef aldı. CHP’nin, Meclis’teki tartışmaları ve oylamaları farklı mecralara taşıyarak, TBMM’nin ciddiyetini ve saygınlığını zayıflattığını ileri sürdü. Bahçeli, CHP’nin bu tutumunun, Türk demokrasisine zarar verdiğini ve milli iradeye saygısızlık olduğunu ifade etti.
MHP lideri, CHP’nin Meclis’teki çalışmalarını ‘siyasi şov’ olarak nitelendirdi ve bu tür davranışların, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki itibarını olumsuz etkilediğini belirtti. Bahçeli, CHP’nin, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek yerine, polemik yaratmaya ve kutuplaşmayı körüklemeye çalıştığını savundu.
Bahçeli, açıklamasında ayrıca, CHP’nin Türkiye’nin milli menfaatlerine aykırı hareket ettiğini ve dış güçlerin etkisi altında kaldığını ima etti. Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirten Bahçeli, CHP’yi sorumlu davranmaya ve TBMM’nin saygınlığına zarar verecek eylemlerden kaçınmaya çağırdı.
MHP lideri, açıklamasının sonunda, MHP’nin Türkiye’nin bekası için her zaman mücadele etmeye devam edeceğini ve TBMM’nin itibarını korumak için üzerine düşeni yapacağını vurguladı. Bahçeli, tüm siyasi partileri, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmeye ve Türkiye’nin geleceği için ortak akılla hareket etmeye davet etti.
Bahçeli’nin bu açıklaması, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. CHP’den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, önümüzdeki günlerde CHP’nin bu eleştirilere nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
20 Mayıs 2026EKONOMİ
20 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Mayıs 2026GÜNDEM
20 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Mayıs 2026GÜNDEM
20 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
1636 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
1614 kez okundu
3
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
1604 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
1602 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
1597 kez okundu