DOLAR 43,7322 0.06%
EURO 51,7736 -0.15%
ALTIN 6.947,10-0,97
BITCOIN 2980381-1.73563%
Mersin
18°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

30 Milyon Dolarlık Vurgun: Kapalıçarşı Sahibinin Parasını Çalan 11 Şüpheli Yakalandı
3 okunma

30 Milyon Dolarlık Vurgun: Kapalıçarşı Sahibinin Parasını Çalan 11 Şüpheli Yakalandı

ABONE OL
17 Şubat 2026 12:04
30 Milyon Dolarlık Vurgun: Kapalıçarşı Sahibinin Parasını Çalan 11 Şüpheli Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da, Kapalıçarşı’da döviz bürosu işleten Bilal Durmaz’ın 30 milyon dolarlık servetinin çalınması olayıyla ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, olay 11 Şubat’ta Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’nde bulunan 24 saat güvenlikli bir sitede meydana geldi. Durmaz, iş yerinden aldığı 30 milyon doları, sitenin otoparkında park halinde bulunan iki aracına çuvallarla yerleştirdi. Ancak, kimliği belirsiz 4 kişi siteye girerek otoparktaki araçların camlarını kırıp, çuvallardaki paraları çalarak kayıplara karıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemelerde şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma derinleştikçe, Bilal Durmaz’ın İBB’ye yönelik yolsuzluk iddianamesinde adı ’emanetçi’ olarak geçen Taç dövizin sahibi Atilla Durmaz’ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Durmaz’ın, iş yerini taşıma bahanesiyle 100 dolarlık banknotlardan oluşan 30 milyon doları 3 aydır otoparktaki araçlarda sakladığı öğrenildi.

Hırsızlık olayı, sahte plakalı bir araçla siteye giren şüphelilerin 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Şüpheliler, iki aracın camlarını kırarak bagajlardaki 300 kilogram ağırlığındaki 10 çuval parayı çaldıktan sonra kayıplara karıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, hırsızlık organizasyonunda yer aldığı değerlendirilen şüphelilere İstanbul, Antalya ve Kocaeli’nde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda 1 milyon 670 bin 500 dolar, 13 bin 200 lira, 860 adet Ecstasy hap, 2 ruhsatsız tabanca ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri 4 gün sürdü. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturmada, olaydan 4 gün önce aynı otoparka Jaguar marka bir aracın sahte plaka ile giriş yapmaya çalıştığı tespit edildi. Lüks aracın olayla bağlantısının olup olmadığına dair araştırmalar ise devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r