Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “GENÇ2030” projesini tanıttı. Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gençlerle bir araya gelerek, Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Bak, konuşmasına kendi eğitim geçmişinden bahsederek başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi mezunu olduğunu, ardından endüstri mühendisliği üzerine İngiltere’de master ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktora yaptığını belirten Bak, yapay zekayla 1991 yılında Nottingham Üniversitesi’nde tanıştığını ifade etti. Bu deneyimlerinin ardından, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine olan inancını vurguladı.
Bakan Bak, Türk mühendislerinin TUSAŞ ve ASELSAN başta olmak üzere önemli projelere imza attığına dikkat çekerek, Türkiye’nin insansız hava araçları teknolojisinde lider konumda olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen “milli teknoloji hamlesi”nin TEKNOFEST kuşağıyla birlikte büyüdüğünü belirten Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin gelişimine yönelik yapılan çalışmalara değindi.
“GENÇ2030” projesiyle geleceğin neslini hazırladıklarını belirten Bakan Bak, yapay zeka çağında gençlerin neler yapabileceğine odaklandıklarını ifade etti. Proje kapsamında 93 atölye kurulduğunu ve bu atölyelerde 527 gönüllü eğitmenin görev alacağını aktardı. Bakan Bak, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çekerek, 2030 yılına kadar 100 bin yapay zeka girişimcisi yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu hedefin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dijitalleşme ve milli teknolojiye yönelik vizyonuyla uyumlu olduğunu vurguladı.
Bakan Bak, yerli savunma sanayisinin geldiği noktaya da değinerek, Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilerlemesinin önemine vurgu yaptı. Gelecek 10 yılda yapay zeka sistemlerinin pek çok işte karar verici olacağını ancak bu sistemleri üreten kişilerin önemine dikkat çekti. Bu nedenle, GENÇ2030 projesiyle gençlerin teknoloji alanında yetkinlik kazanmalarını hedeflediklerini belirtti.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2674 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2624 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
2613 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
2613 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
2608 kez okundu