DOLAR 43,8512 0.2%
EURO 51,6387 0.04%
ALTIN 7.080,420,62
BITCOIN 29437051.32469%
Mersin
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Tony Blair’den Gazze’nin Geleceği İçin Umut: Yeniden İnşa Vizyonu ve Türkiye’ye Teşekkür
10 okunma

Tony Blair’den Gazze’nin Geleceği İçin Umut: Yeniden İnşa Vizyonu ve Türkiye’ye Teşekkür

ABONE OL
19 Şubat 2026 21:58
Tony Blair’den Gazze’nin Geleceği İçin Umut: Yeniden İnşa Vizyonu ve Türkiye’ye Teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Washington’daki Barış Enstitüsü’nde gerçekleşen Gazze Barış Kurulu’nun ilk toplantısında konuştu. Konuşmasında, Gazze’nin geleceğiyle ilgili ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 maddelik vizyon planının tamamen uygulanmasının önemine dikkat çeken Blair, Gazze’nin bölge ve dünya için en büyük, hatta tek umut olduğunu belirtti. Blair, Gazze’nin yeniden inşası için kapsamlı bir vizyon sunarak, “Gazze, eskisi gibi değil, olması gerektiği gibi yeniden şekillendirilecek” ifadesini kullandı.

Blair, Gazze’nin gelecekte etkili kamu kurumlarına sahip, halkına hizmet eden bir yönetim, girişimciliğin geliştiği bir iş ortamı, gençleri hoşgörü ve başarı için yetiştiren bir eğitim sistemi ve dijital devrimden yararlanan teknoloji odaklı bir toplum olacağını vurguladı. Gazze’nin coğrafi konumu, küresel pazarlara yakınlığı ve genç nüfusunun potansiyeline dikkat çeken Blair, Gazze halkı için gerekli olan köklü değişikliklere değindi. Bu vizyon, Gazze’nin barış içinde bir Orta Doğu’nun parçası olduğu, gerçekçi bir bölge vizyonunu temsil ediyor. Blair, kimsenin tutmaya niyetli olmadığı sahte anlaşmalara değil, insanların kendi çabalarıyla yükselebildiği ve hükümetlerini yanlarında hissettikleri bir gelecek hayal ediyor.

Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nickolay Mladenov ise konuşmasında, Filistin polis gücünün oluşturulmasına katkıda bulunan Türkiye’ye teşekkürlerini sundu. Mladenov, Gazze’nin yabancı ve idari Gazze Şeridi’ni devralma sürecinde karşılaşılan engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti. Bu kapsamda hizmet verecek polis gücü için sürecin başlatıldığını ve ilk birkaç saat içinde 2 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Mladenov, Gazze’deki tüm grupların dağıtılması ve tüm silahların tek bir sivil otoritenin kontrolüne bırakılması çalışmalarında Türkiye, Katar ve Mısır’a teşekkürlerini iletti.

Bu gelişmeler, Gazze’nin geleceğine dair umutları artırırken, bölgedeki istikrar ve barış için önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Yeniden inşa süreci, Gazze halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgedeki siyasi dengeleri değiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r